Het spelregelbewijs overzicht is beschikbaar voor korfbal, voetbal, handbal, basketball en honk en softbalverenigingen. Verenigingen van overige bonden dienen contact op te nemen met de bond m.b.t. vragen over het spelregelbewijs.

Neem de volgende stappen om het overzicht te openen.

1. Ga naar menu item Personen

2. Kies Spelregelbewijs overzicht

Het volgende scherm wordt getoond:

Bovenaan het scherm kan voor vier opties worden gekozen:

Tabblad Verplicht: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die verplicht zijn het spelregelbewijs te halen.

Tabblad Aankomend: Als deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die in het aankomende seizoen het spelregelbewijs moeten halen.

Tabblad Vrijwillig: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die zich vrijwilliger hebben aangemeld om deel te nemen aan het spelregelbewijs.

Tabblad Vrijgesteld: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die zijn vrijgesteld.

In de onderstaande tabel is inzichtelijk per bond op welke leeftijd het verplicht/optioneel is om een Spelregelbewijs te behalen.

Bond
Activiteiten
Leeftijd verplicht behalen VSK
Leeftijd optioneel behalen VSK

KNVB
(klik voor info)
Veld
16 t/m 18 jaar
15 jaar

NBB
Basketball
14 t/m 99 jaar
13 jaar

Rolstoel Basketball
14 t/m 99 jaar
13 jaar

KNKV
Veld

12 t/m 99 jaar

Recreant

12 t/m 99 jaar

Student

12 t/m 99 jaar

Kombifit

12 t/m 99 jaar

Gehandicapt

12 t/m 99 jaar

NHV*
Veld
15 t/m 18 jaar
13 t/m 14 jaar

Zaal
15 t/m 18 jaar
13 t/m 14 jaar

KNBSB
Honkbal

1 t/m 99 jaar

Softbal

1 t/m 99 jaar

G-Honbal

1 t/m 99 jaar

BeeBall

1 t/m 12 jaar

Recreatief

22 t/m 99 jaar

Slowpitch

22 t/m 99 jaar

Uitleg van de knoppen

Het scherm herladen

Toon de details van de overtredingen

E-mail de activatiebrieven

Genereer de activatiebrieven
Alleen optioneel met Exportrechten voor Ledenbeheer. Dit is in te stellen via het gebruikersbeheer

Exporteer de gegevens
Alleen optioneel met Exportrechten voor Ledenbeheer. Dit is in te stellen via het gebruikersbeheer

Wijzig de kolommen

Sla de kolommenwijzigingen op

Leden vrijwillig aanmelden

1. Zoek de betreffende persoon op via het zoekscherm

Voor meer informatie lees Zoek leden en relaties.

2. Ga naar het tabblad Diploma's, passen en blokkades

- Lees hier hoe je dit tabblad inzichtelijk kunt maken.

3. Klik op

De volgende melding wordt getoond:

4. Klik op OK en de vrijwilligheid wordt bevestigd

Op het tabblad diploma's, passen en blokkades is de melding Vrijwillig aangemaakt voor spelregelbewijs: Ja zichtbaar.

De betreffende persoon is nu ook zichtbaar op het tabblad Vrijwillig.

Leden vrijwillig afmelden via het scherm Overzicht spelregelbewijs

In het scherm Overzicht spelregelbewijs kun je op het tabblad Vrijwillig na het aanklikken van de regel van het lid de aanmelding verwijderen door daarna te klikken op spelregelbewijs_afmelden.png

Leden vrijwillig afmelden via hun persoonsscherm

Mocht de betreffende speler zich toch bedenken en aangeven dat hij het spelregelbewijs toch niet vrijwillig wilt volgen dan wordt het betreffende lid volgens bovenstaande procedure opgezocht.

1. Zoek de betreffende persoon op via het zoekscherm

Meer informatie lees Zoek leden en relaties.

2. Ga naar het tabblad Diploma's, passen en blokkades

3. Kies

Vrijstelling

Leden kunnen een vrijstelling hebben/krijgen voor het behalen van het spelregelbewijs.

Dit kan bijvoorbeeld omdat het lid een diploma heeft behaald. Een vrijstelling vind je onder het tabblad 'vrijgesteld'.

Heeft een lid vrijstelling nodig omdat deze persoon verbonden is aan een G-team dan kan deze vrijstelling aangevraagd worden bij de bond.

Leden die gezakt zijn moeten opnieuw examen kunnen doen

Mocht het betreffende lid na een aantal pogingen het examen niet behaald hebben dat krijgt deze de status van 'gezakt'. Als dit lid weer vrijgegeven moet worden om alsnog examen te kunnen doen zal deze status door de bond vrijgegeven moeten worden. Zij kunnen dit in het bondsdashboard realiseren.

Een account opnieuw activeren is in geen geval nodig. De brief met de activatiecode is reeds verstuurd en het account is al geactiveerd. Dit is eenmalig nodig. In het overzicht-spelregelbewijs kun je in de kolom 'status' inzien of het lid zijn account al heeft geactiveerd.

Is het lid zijn inloggegevens vergeten dan kunnen zij gebruik maken van de 'Wachtwoord vergeten' functie op de site van de Masterz.

Lukt het inloggen om een onduidelijke reden na bovenstaande handeling nog niet dan kan de bond voorzien in het aanmaken van een nieuw wachtwoord wat oplossing zal geven in dergelijke gevallen.