Forfaits

Voor teamspelers/ stafleden van een team is het mogelijk om zelf door te geven dat je ploeg forfait geeft. Het is ook mogelijk om een wederzijds forfait aan te geven na onderling akkoord van beide teams.

Bij de wedstrijdstatus kan je de gewenste status invullen. We leggen nu uit hoe je dit kunt doen in de app.

1. Ga naar het programma

2. En open de betreffende wedstrijd

3. Ga vervolgens naar het Digitaal wedstrijdformulier

4. Klik op rechts bovenin op agenda met het kruisje

5. Klik op de knop Naar afgelasten scherm

6. En kies de gewenste status

Naargelang je ploeg thuis of uit speelt krijg je een andere mogelijkheid:

• Thuis     : Niet opkomen thuis-elftal/team
  • Uit          : Niet opkomen uit-elftal/team
  • Beide     : In geval van wederzijds forfait – Niet opkomen beide elftallen/teams

7. En klik vervolgens op de knop Afgelasten. Je krijgt nog een extra melding. Na bevestiging is de wedstrijd afgelast.

Als je vervolgens bij Uitslagen op de wedstrijd klikt zie je de reden van de afgelasting.

Forfait details

Bij een forfait wordt een boete opgelegd die verschilt naargelang het tijdsstip waarop een forfait is doorgegeven. De helft van die boete wordt aan de club van de tegenstander betaald door de bond. De score wordt automatisch op 5-0 (Outdoor) of 10-0 (Indoor) als de uitploeg forfait geeft of 0-5 en 0-10 als het de thuisploeg betreft.

Voor meer details verwijzen we naar het sportief reglement van de desbetreffende liga.

Bij het vastleggen wordt op basis van het tijdstip de juiste forfait optie gekoppeld:

Tijdig                : 48u vóór de wedstrijd (uur en dag van wedstrijd) – 100 euro
Laattijdig          : tussen 24 en 48 uur vóór de wedstrijd – 150 euro
In extremis       : tussen 2 en 24 uur vóór de wedstrijd – 175 euro
Ploeg afwezig   : minder dan 2 uur vóór de wedstrijd aangekondigd of indien de afwezigheid van de ploeg op het veld wordt vastgesteld – 200 euro

Afgelastingen door official of wedstrijdsecretaris

Op dezelfde manier kan door een official of wedstrijdsecretaris een wedstrijd voor nog bijkomende reden afgelast worden.

De mogelijkheden zijn als volgt: