Met Sportlink Video kan je voor, tijdens en na een wedstrijd een filmpje maken met je telefoon, dit toevoegen aan de wedstrijd én spelers taggenDeze filmpjes kan je toevoegen en zo ontstaat een videoverslag van de wedstrijd. Tof toch?

Een hele leuke en makkelijke manier om anderen die niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn mee te laten genieten. Of natuurlijk je eigen hoogte- (en/of diepte-) punten terug te zien.

Je kunt direct gebruik maken als je de beta optie in de app hebt aangezet. Hier lees je alles over beta Je ziet dan gelijk een item in het menu komen. Ook staat bij wedstrijden in het programma een Maak Video optie. En bij de uitslagen zie je ook de gemaakte Video's.

Hoe voeg je een filmpje toe?

Het werkt hartstikke eenvoudig. Als je bij een wedstrijd bent, start je gewoon de app jouw sport op. Bijvoorbeeld HandbalNL. Daarin pak je de wedstrijd erbij. En dan zie een knop Maak Video. Tik op die knop en de video app opent vanzelf. En met de rode knop start je met filmen, de rode knop verandert in een groene plus. Is er iets gebeurd dat je wil delen? Tik dan op de groene plus. Je krijgt een lijstje met wat er gebeurd kan zijn. Een doelpunt, wissel, kans, vrije worp. Staat het er niet tussen? Kies dan voor 'anders'. Vervolgens tik je aan welk team en welke speler het betreft en klaar ben je. Ook heb je nog de mogelijkheid je filmpje bij te knippen. Als je klaar bent, kan je door met filmen. Wij verwerken op de achtergrond de film en voegen 'm toe aan de wedstrijd.

Je kan al beginnen met het toevoegen van clips zodra de wedstrijd in het programma staat. Dus ook de voorbeschouwingen kan je zo maken? Feestje in de kleedkamer? Voeg 'm rustig toe, als je het maar netjes houdt ;-) Alle clips verschijnen in het wedstrijdverslag en op die manier kan iedereen de wedstrijd herbeleven. (en kijk ook vast naar de komende tegenstander)

Beta. Hoezo en wat gaat er nog veranderen?

De functie is vooralsnog alleen in beta beschikbaar. Waarom? Omdat we eerst willen zien of het aanslaat en lekker werkt. En op basis van onze ideeën, jullie input, willen we verder ontwikkelen. Waar denken we aan:

• Delen van de filmpjes. Denk aan What’s App en socials zoals Instagram.
  • Meldingen sturen als je bent getagd in een Video.

• Maken van je eigen video overzichten en samenvattingen.

• Het maken van de video zit nog in een losse app. Dit maakt het ontwikkelen en testen makkelijker, ultiem doel is er natuurlijk 1 app van te maken.

• We voegen de verschillende losse fragmenten samen tot clips. Denk bijvoorbeeld aan doelpunten. Welke logica we gaan toepassen en hoe we komen tot de goede clips gaan we nog besluiten.

Hoe kom ik aan de app?

Om met Sportlink Video te werken, moet je deze app downloaden en installeren. Dat gaat gewoon via de appstores. Als je app eenmaal geïnstalleerd hebt, kan je deze openen vanuit de app van je bond. Als je de wedstrijd waar je bent opzoekt, kan je de camera direct openen. Superhandig, want we hebben gelijk de wedstrijd en de spelers op de achtergrond voor je klaarstaan.

LINKS NOG TOEVOEGEN

Permissie

Om de app te gebruiken moet de app natuurlijk wel toegang krijgen tot je camera, je microfoon en je bestandenbibliotheek. Dit gaat je telefoon vanzelf vragen. Mocht dat niet gebeuren, kan je dat bij de instellingen aangeven.

Privacy

Groot voordeel van de video functie via Sportlink en het opnemen starten bij de wedstrijd, is dat we natuurlijk precies weten welke wedstrijd je filmt en welke spelers er meedoen. Zo kunnen we die info makkelijk toevoegen aan de filmpjes zonder dat we je locatie hoeven te weten. Ook kan je alleen spelers 'taggen' waarvan het profiel op 'openbaar' staat.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook achteraf filmpjes toevoegen?
Dat kan nog niet. Je moet echt 'live' filmen.

Welke sporten kunnen er gebruik van maken?
Momenteel is dat alleen handbal. Sportlink Video is net beschikbaar en we willen graag nog veel leren.
Dus vandaar dat we het nog beperkt beschikbaar stellen.

Waar kan ik mijn mening kwijt?
We zijn benieuwd naar je feedback: Bezoek direct het forum en laat je mening achter!

AVG/privacy?
Waar gaan mijn filmpjes heen? We kan ze offline halen? Wat als ik op een filmpje van iemand anders sta? En ik wil dat niet?