Inloggen in Sportlink Club

Sinds 9 januari 2024 loggen alle gebruikers van Sportlink Club in met hun eigen Sportlink account of (voor voetbal) hun KNVB Account. Inloggen met het "Sportlink Club account", zoals dit mogelijk was voor 9 januari 2024 kan niet meer. Zie voor meer informatie ook de instructie Inloggen met het Sportlink en/of KNVB account .
In de maanden voorafgaand aan 9 januari 2024 is binnen het login proces een "wizard" actief geweest waarmee gebruikers hun "Sportlink Club account" zelf om hebben kunnen zetten naar hun eigen Sportlink account of KNVB account.

Gedeeld account

Zijn er voor 9 januari 2024 binnen de vereniging meerdere personen geweest die gebruik maakten van één en hetzelfde account, dan is het belangrijk om te weten dat met ingang van 9 januari 2024 iedere gebruiker over een eigen account moet beschikken om in te kunnen loggen. Het dringende advies is om niet langer een account te delen.
Via het "Gebruikersbeheer" in Sportlink Club kan een gebruiker, die de rol "Beheer" heeft, nieuwe accounts toevoegen.

De gebruikersnaam "beheer" bestaat niet meer

Doordat iedere gebruiker vanaf 9 januari 2024 moet inloggen met een eigen Sportlink account of (voor voetbal) een eigen KNVB account, is het gebruik van de gebruikersnaam "beheer" niet langer meer mogelijk of van toepassing. De personen die op dit moment zichtbaar zijn in het overzicht "Systeemgebruikers" binnen het Gebruikersbeheer en die zijn gekoppeld aan de rol "Beheer" zijn de beheerders van het Sportlink Club programma.

Het kan voorkomen dat één van de "beheerders" voorafgaand aan 9 januari 2024 de wizard in Sportlink Club heeft gebruikt en de gebruikersnaam "beheer" heeft omgezet naar een eigen Sportlink account of (voor voetbal) een eigen KNVB account. Hierdoor kunnen andere personen (die ook gebruik maakten van de gebruikersnaam "beheer") niet meer inloggen. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen. De gebruiker die de gebruikersnaam "beheer" heeft omgezet kan desgevraagd een nieuw gebruikers account toevoegen via het "Gebruikersbeheer" in Sportlink Club.