Veel ouders gebruiken de app om te kunnen zien waar, hoe laat en tegen wie hun kinderen moeten spelen. Op basis van het wedstrijdprogramma delen ouders tenslotte toch een beetje de zaterdag in. Toch komen er vanuit ouders regelmatig vragen dat ze de kinderen niet in de app kunnen zien. De oorzaak hiervan is vaak terug te vinden in de basis, bij de ledenadministratie van de vereniging. We leggen je op deze pagina uit hoe het zit.

Als club kun je ouders van leden enorm helpen.

Zodra een vereniging ook de gegevens van ouders goed registreert, kunnen ouders de app gebruiken én zodoende kunnen zij het wedstrijdprogramma van de kinderen inzien. Je kunt het eigenlijk als volgt zien: doordat de vereniging een e-mailadres van ouders op de juiste plek in Sportlink Club vastlegt, kunnen ouders met datzelfde e-mailadres in de app inloggen. De app herkent namelijk op basis van het e-mailadres wie er is ingelogd én in het geval van ouders dus ook wie de kinderen zijn.

Waar in Sportlink Club registreer je het e-mailadres van de ouders?

Hieronder zie je het scherm in Sportlink Club waar je als vereniging de contactgegevens van een lid vastlegt. Op datzelfde scherm kan jouw vereniging ook het e-mailadres van ouders (en van leden) registreren. Erg belangrijk aangezien hier wordt bepaald in hoeverre ouders de app goed kunnen gebruiken.

Je ziet hierboven 3 velden waar een e-mailadres kan worden geregistreerd. We gaan ze stuk voor stuk doornemen.

1. In het veld 1 (E-mail), leg je het e-mailadres van het lid vast. Het maakt niet uit of het lid jonger of ouder dan 16 is. Zodra het lid een eigen mailadres heeft, registreer je dat in dit veld. Heeft het lid geen eigen e-mailadres, leg dan hier het mailadres van de ouder vast.
  2. In het veld 2 (Ouder/verzorger 1), leg je het e-mailadres van de ouder vast. Ook al heb je in veld 1 al het mailadres van de ouder gezet, registreer je alsnog ook in veld 2 het ouder e-mailadres vast. Je zult nu denken: ''Waarom 2 keer hetzelfde mailadres vastleggen?'' Zodra op beide plaatsen hetzelfde mailadres van de ouder wordt vastgelegd, herkent Sportlink dat het om een ouder e-mailadres gaat. Dit betekent dat de ouder bij het inloggen in de app, ook daadwerkelijk als ouder meekijkt met het programma van het kind.
  3. Het veld 'Ouder/verzorgen 2': willen meerdere ouders/verzorgers in de app het volledige programma van het kind inzien, dan kan de club in dit veld het betreffende mailadres registreren.

Naar welk e-mailadres wordt de contributiefactuur verstuurd?

Dit is een belangrijke. In de basis wordt vanuit Club.Contributie de contributiefactuur verstuurd naar het mailadres dat bij het lid in het veld E-mail (VELD 1) staat genoteerd. Wil je de factuur niet naar het lid maar naar de ouder versturen? Dit is vaak het geval bij jongere leden. Dan dien je bij het betreffende lid in het tabblad Persoon het vinkje aan te zetten bij 'Contact via ouder/verzorger'. Dan wordt de factuur namelijk naar het e-mailadres van de ouder verstuurd. Voorwaarde bij het zetten van dit vinkje is uiteraard wel dat je het e-mailadres van de ouder in het veld 'Ouder/verzorger 1' hebt vastgelegd.