Voordat de competities van start gaan, is het belangrijk dat jouw vereniging de teams bij de KNVB heeft ingeschreven. Op basis van alle ingeschreven teams kan de KNVB namelijk de competities goed indelen. Teams inschrijven doe je vanaf 6 juni tot en met 20 juni in Sportlink Club. Voorheen lag de startdatum op 1 juni maar dit jaar kun je dus op 6 juni van start.

Op deze pagina beginnen met een aantal tips:

• Om teams in Sportlink Club te kunnen inschrijven, dien je de 'rechten' Wedstrijdzaken of Teaminschrijvingen in Sportlink Club te hebben. De beheerder van Sportlink Club kan die rechten toedienen.
  • Een handige tip als je aan de slag gaat met de teaminschrijvingen, pak de menukaarten (met oa leeftijdsgroepen/geboortejaren) van de KNVB er op deze pagina even bij.
  • Kijk je liever een video met uitleg? Die vind je via deze link.

Hieronder vind je de volledige handleiding voor het inschrijven van teams.

Het hoofdscherm Teaminschrijvingen

Neem de volgende stappen om de teams in te schrijven.

1. Ga naar menu item Wedstrijdzaken

2. Kies Teaminschrijvingen

3. En kies Inschrijven

Er wordt een nieuw scherm geopend. Alle teams die actief zijn geweest in het voorgaande seizoen zijn zichtbaar op het hoofdscherm.

Verplichte velden

De teaminschrijvingen kent zes verplichte velden: deelname beker, voorkeursaccommodatie, voorkeursveld (specifiek bij inschrijving standaard (1e) team), uitwijk naar kunstgras (specifiek bij inschrijving standaard (1e) team), leeftijdsspecificatie en voorkeursspeeldag (specifiek zaalvoetbal).

Het systeem helpt je bij het inschrijven van de teams. Heb je velden goed ingevuld? Dan verschijnt er een groen vinkje achter het team. Indien één van deze verplichte velden niet is ingevuld zie je een rood kruisje achter het team staan. Om erachter te komen welk veld niet is ingevuld klik je op het rode kruisje. Er verschijnt een scherm waarop je kan zien wat juist en nog niet juist is ingevuld:

Team toevoegen

Nieuwe teams kun je opgeven in verschillende categorieën. Op basis van teams die al bij de teaminschrijvingen vermeld staan, bepaalt het systeem zelf de nieuwe teamnaam.

1. Klik linksonder op

Het volgende scherm verschijnt:

2. Selecteer de leeftijdscategorie

3. Selecteer de teamnaam

4. Selecteer het geslacht van de spelers van het team

5. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

Zoek de gewenste accommodatie en klik op

6. Vul de begintijd/voorkeurstijd van het team in

7. Geef aan of je wil dat het team mee doet aan een bekercompetitie

8. Vul indien gewenst een opmerking toe bij dit team (let op, je kan maximaal 100 tekens invoeren, inclusief spaties)

9. Klik op *

in sommige gevallen kan het zijn dat dit icoontje () niet zichtbaar is en zie je alleen een rood kruis. Klik in dit geval op de rechter rand van het schermpje wat open staat en trek deze iets naar rechts om het schermpje volledig te kunnen zien.

Teams terugtrekken

Het is mogelijk om zelf een team terug te trekken uit de competitie. Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Klik op de

De volgende melding verschijnt.

2. Bevestig met Ja

Het team krijgt nu de status Teruggetrokken.

Opgeven voorkeursaccommodatie

1. Klik op hetnaast de kolom 'Voorkeursaccommodatie'

Het volgende scherm verschijnt:

2. Selecteer in de dropdown de gewenste accommodatie

3. Klik op

Teamvoorkeuren

De voorkeuren van een team zijn op twee manieren in te stellen. Dit kun je direct doen door in onderstaand scherm je voorkeur voor bijvoorbeeld 'Speeltijd' aan te geven. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan.

Je kunt ook dubbelklikken op het team in de kolom 'Team'. Dan opent een nieuw scherm en kun je meer voorkeuren aangeven.

1. Klik vanuit bovenstaand scherm op de teamnaam in kolom 'Team'

Het volgende scherm verschijnt:

In dit scherm kunnen de voorkeuren van het team worden vastgelegd. Bijvoorbeeld de de klasse en of je beker wil spelen.

Om de wijzigingen op te slaan klik je op het blauwe diskette icoontje rechtsonder. Lukt het opslaan niet en staat er een rood kruisje naast de diskette? Dat betekent dat je een veld vergeten bent om in te vullen. Als je alle velden hebt ingevuld verandert het rode kruisje naar een groen vinkje..

Uit/ thuis wensen

Je kunt bij teams die een "heel jaar" competitie spelen (dus geen "reeks") ook aangeven of er wensen zijn voor uit of thuis spelen. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw vereniging graag wil dat het 1e en 2e team altijd in dezelfde speelweekenden thuis spelen. Of misschien wil je juist, in verband met de veldindeling, dat wanneer het 1e thuis speelt, dat het 2e dan uit speelt. Die voorkeuren geef je aan bij het inschrijven van de teams zodat de KNVB hier rekening mee kan houden.

Erg belangrijk:

Geef je voorkeur voor het thuis/uit spelen ALTIJD op bij beide teams die het betreft. Wil je dus dat het 1e team thuis speelt als het 2e team ook thuis speelt? Geef dan bij zowel het 1e als bij het 2e team deze voorkeur aan.

1. Selecteer een van de teams waarvoor je de wens wilt opgeven

2. Klik op het groene plusje om een voorkeur toe te voegen.

Het volgende scherm verschijnt:

3. Zoek het team van de vereniging op waarvoor de voorkeur ingesteld moet worden

4. Selecteer het 'andere team'

5. Vink de optie Samen thuis? WEL aan als je wel samen thuis wilt spelen en vink het NIET aan als je niet tegelijk thuis wilt spelen

6. Sla de wijziging op met

Wel/Niet gelijk thuisspelen met een team van een andere vereniging

1. Selecteer een van de teams waarvoor je de wens wilt opgeven

2. Klik op het groene plusje

3. Zoek de vereniging op waarmee niet tegelijk moet worden gespeeld

4. En selecteer het 'andere team'

5. Vink de optie Samen thuis? WEL aan als je wel samen thuis wilt spelen en vink het NIET aan als je niet tegelijk thuis wilt spelen

6. Sla de wijziging op met

Verhinderingsdatum opgeven voor de vereniging

1. Klik op

Onderstaand scherm verschijnt:

<

2. Vul de datum in

3. Selecteer de reden

4. Klik op

De verhindering is nu toegevoegd. Als je een verhindering wilt verwijderen selecteer je de betreffende regel bij Verhinderingen en klik je vervolgens op

Definitief maken inschrijving

1. Klik rechtsonder op Verzenden Veld Algemeen (in dit voorbeeld 'Zaterdag'). Je krijgt vervolgens een melding in beeld of je de teams wilt vastleggen en verzenden naar de KNVB.

2. Bevestig door te klikken op Ja

Geen voorkeursvelden ingevuld?

Het is mogelijk dat na het drukken op de knop Verzenden een melding verschijnt over de voorkeursvelden:

In dit geval neem je de volgende stappen:

1. Zoek de teams op en klik naast de kolom 'Voorkeursaccommodatie' op het loepje.

2. Er verschijnt een nieuw scherm waar je in de dropdown Veld/Zaal voor het veld naar voorkeur kunt kiezen.

3. Klik vervolgens rechtsonder alsnog voor 'Verzenden Veld'