Update m.b.t. de werksets in Sportlink Club

• Het aantal zelf aan te maken persoonlijke werksets is verhoogd van maximaal 5 naar maximaal 10.
  • Een zelf aangemaakte persoonlijke werkset kan gedeeld worden met de andere Sportlink Club gebruikers binnen de eigen vereniging.
  • Er kan geen gebruik meer worden gemaakt van de voorgedefinieerde werksets.

Waarom zijn er geen voorgedefinieerde werksets meer:
Sportlink Club gebruikers liepen bij het werken met een voorgedefinieerde werkset tegen de situatie aan dat binnen die werkset nog, door een andere gebruiker (voor een ander doel) geselecteerde leden, aanwezig waren. Wanneer dit niet werd onderkend, dan was het mogelijk om deze groep leden onbedoeld aan (bijvoorbeeld) een contributie product te koppelen of deze leden onbedoeld mee te nemen in een mailing vanuit die werkset. Door de aanpassingen zijn de gebruikers nu zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun persoonlijke werksets en bestaat toch de mogelijkheid om een werkset te delen.

Mogelijkheden van de werksets in Sportlink Club

Een werkset biedt een gebruiker van Sportlink Club de mogelijkheid om zelf een groep leden samen te stellen in Sportlink Club. Dit kan je doen door binnen een geopend overzicht de gewenste personen te selecteren en deze vervolgens in de werkset te plaatsen. Je kan ook eerst een werkset openen en dan met behulp van de aanwezige buttons personen toevoegen aan die werkset. Uiteraard blijven de leden met hun lid gegevens gewoon in de ledenadministratie staan. Je verplaatst ze niet naar de werkset, maar kopieert ze als het ware voor tijdelijk gebruik.
De door jou geselecteerde personen kan je hierdoor in 1 keer vanuit de werkset  (bijvoorbeeld) plaatsen in een bondsteam of koppelen aan een te factureren product/bedrag. Omdat je een werkset ook kunt delen met de andere gebruikers van Sportlink Club, kan je (bijvoorbeeld) de penningmeester zo ook in staat stellen om met behulp van die werkset producten/bedragen aan de personen binnen die werkset te koppelen. Ook kan je vanuit de werkset mailingen versturen naar de binnen de werkset aanwezige personen.

Tips:

Beschikbare informatie op deze pagina:

Persoonlijke werksets

Bij de gebruikersinstellingen in Sportlink Club heb je de mogelijkheid om 10 persoonlijke werksets aan te maken. Zo kan je zelf groepen personen samenstellen in een werkset met een voor jou herkenbare naam. Je kunt deze gebruiken zonder ze te delen met andere gebruikers van Sportlink Club binnen de vereniging. Je kunt er bij het aanmaken van een persoonlijke werkset ook voor kiezen om deze wel te delen met de andere gebruikers van de vereniging.

Neem de volgende stappen om jouw persoonlijke werksets aan te maken:

1. Volg het menu Systeem - Gebruikersinstellingen

2. En kies tabblad Werksets

3. Vul in het veld Omschrijving de naam van de werkset die je wilt aanmaken

4. En klik op Opslaan

Jouw persoonlijke werkset is nu aangemaakt en kan je gebruiken vanuit je werksets.

5. Door tijdens het aanmaken van een werkset het vinkje te plaatsen bij "Gedeeld", deel je jouw werkset met alle andere gebruikers van jullie Sportlink Club programma.

Beschikbare werksets

Om de beschikbare werksets op te roepen klik je in Sportlink Club op het icoontje "Werkset". Deze bevindt zich onder de menu balk boven in het scherm en ziet er als volgt uit.

Eenmaal geklikt op dit icoontje, opent zich onderstaand scherm en kan je de gewenste werkset openen.

Wanneer een werkset is aangemaakt als "Gedeeld", dan wordt/worden deze aan alle gebruikers van de vereniging als volgt getoond bij het oproepen van de werksets.

Note: Maak je gebruik van de gratis (lite) versie van Sportlink Club, dan beschik je niet over de mogelijkheid om gebruik te maken van werksets. Wil je wel gebruik maken van deze mogelijkheid in Sportlink Club? Via de website van Sportlink kan je upgraden naar de volledige versie van Sportlink Club.

Personen toevoegen aan een werkset

Hoe stel je je eigen werkset samen?

1. Selecteer de persoon of personen uit een zoekresultaat die je wilt toevoegen aan de werkset.

Meer informatie over het zoeken van personen: Zoek leden en relaties

2. Klik vervolgens rechts onder in het scherm op het icoontje"Voeg geselecteerde personen toe aan werkset"

Het volgende scherm verschijnt.

3. Selecteer de gewenste werkset via de keuzebalk

4. Klik op "Okee en sluiten"

De selectie wordt toegevoegd aan de werkset

In een werkset zelf kan je nog personen toevoegen of personen uit de werkset verwijderen.

5. Toevoegen > klik op  om personen toe te voegen

6. Verwijderen > selecteer één of meerder personen en klik op  om deze te verwijderen

Tip: Bij het toevoegen van personen kan je op een deel van de achternaam van de persoon zoeken, zoals bijvoorbeeld de eerste twee letters van de achternaam. Zodra je een aantal letters opgeeft en vervolgens zoekt, worden alle personen getoond waarin de opgegeven letters voorkomen.

Gegevens bewerken in de werkset

De gegevens van de personen in de werkset kunnen op verschillende manieren bewerkt worden.

Om een relatiescherm te openen of om een opmerking toe te voegen bij een persoon neem je de volgende stappen:

1. Selecteer de regel van de betreffende persoon die je wilt bewerken

2. Blijf op de regel staan en klik met de rechtermuisknop

3. Kies voor "Open persoonsscherm" om de lid gegevens van de persoon te openen. Kies voor "Voeg opmerking toe" om een opmerking toe te voegen.

Gegevens uit de werkset verwerken

Wat kun je vervolgens met de gegevens in de Werkset doen? Onderin de Werkset zie je een aantal iconen welke je kunt gebruiken voor het uitvoeren van een aantal acties of voor het verwerken van gegevens in de Werkset. De mogelijkheden worden onderstaand verder toegelicht.

Personen een e-mail sturen vanuit Sportlink Club. Lees op de pagina E-mails versturen hoe je gevonden personen kunt e-mailen.
Personen een e-mail sturen via het standaard e-mailprogramma dat is ingesteld op de computer, bijvoorbeeld MS Outlook. Lees op de pagina E-mails versturen hoe je gevonden personen kunt e-mailen.
De gegevens uit de werkset direct exporteren naar PDF, zodat je deze kunt afdrukken.
De gegevens uit de werkset na kolomselectie exporteren en het "csv" bestand opslaan voor verder gebruik.
De zichtbare kolommen van de werkset exporteren. Het "csv" bestand opent zich doorgaans vanzelf in Excel.
Hiermee verwijder je personen uit de werkset.
Hiermee voeg je personen toe aan de werkset.
Kolommen in zoekresultaat aanpassen .
Subselectie op (zoek)resultaat uitvoeren .