Wat is het KNVB Account?

Het KNVB account is hét account om in te loggen in de verschillende apps en websites van de KNVB. Gebruik je de Voetbal.nl app? Dan kan je voor de Rinus app dus dezelfde inloggegevens gebruiken. Je hebt maar één account nodig! Super handig, toch?

Ga je een nieuw KNVB account aanmaken? Maak dan áltijd gebruik van het e-mailadres dat bij jouw vereniging bekend is. Twijfel je welk e-mailadres dat is? Neem dan contact op met de ledenadministrateur, zodat je zeker weet dat je het juiste e-mailadres gebruikt.

Ben je op zoek naar aanvullende informatie over het KNVB account. Neem ook een kijkje op de website van de KNVB.

Voor wie is het KNVB account?

Het KNVB account is voor jou als lid van de voetbalvereniging. Ben je geen lid van een voetbalvereniging? Niet getreurd. Ook voor jou is het mogelijk om een KNVB account aan te maken. Je kunt dan als toeschouwer gebruik maken van Voetbal.nl.

Hoe maak ik een KNVB account aan?

Een KNVB account maak je eenvoudig aan in de app of op de website van de KNVB. Dit kan zijn in de voetbal.nl app, de RINUS app en zelfs op de website van Sportmasterz. Maar natuurlijk kan je ook heel eenvoudig een account aanmaken op de website van de KNVB. Bij bijvoorbeeld Mijn trainerslicentie

Klik op Registeren en je krijgt onderstaand scherm. Voordat je een account gaat aanmaken is het belangrijk om zeker te weten dat jouw e-mailadres ook bekend is bij jouw vereniging.

Voor welke apps en websites kan ik mijn KNVB account gebruiken?

Heb je  succesvol een KNVB account aangemaakt? Dan kan je nu met jouw inloggegevens gebruik gaan maken van de volgende apps en websites:

• Voetbal.nl app
  • Voetbal.nl website
  • KNVB.nl
  • KNVB wedstrijdzaken app (voor teamleden)
  • Rinus
  • VoetbalTV
  • Voetbalmasterz

Veelgestelde vragen over het KNVB Account

Wil je een KNVB account aanmaken, maar twijfel je of je het goed doet? Beantwoord dan de vragen in onderstaande afbeelding en je weet snel of jouw account goed is aangemaakt.

Om jullie zo goed mogelijk te helpen hebben we de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet:

Ben je zelf geen voetballer en wil je toch gebruik maken van de apps?

Dat is geen enkel probleem.  Alle leden van de KNVB, dus ook bestuurders, trainers en officials kunnen een KNVB Account aanmaken en inloggen.

En ook niet-leden kunnen een KNVB Account aanmaken en daarmee inloggen in de meeste apps. Ben je geen lid van de KNVB, dan heb je een zogenaamd toeschouwer-account. Dit kan zijn als ouder van een kind of als bijvoorbeeld een opa/ oma om zo de wedstrijden van je kleinkinderen te volgen.

Let op: als je als KNVB-lid een account aanmaakt met een ander e-mailadres dan dat bekend is bij je vereniging en de KNVB, dan creëer je een toeschouwer-account. Dan mis je noodzakelijke gegevens en toegangsmogelijkheden. Zorg er dus altijd voor dat je juiste e-mailadres vastligt en dat je dat gebruikt bij registratie van je KNVB Account.

Welke gegevens heb ik nodig om als lid in één van de apps en of websites in te loggen?

Om gebruik te kunnen maken van de apps en of websites is het belangrijk dat je een KNVB account hebt. Dit account kan je aanmaken in de app via de knop Registreer. Is je e-mailadres geregistreerd? Dan kan je inloggen in bijv.Voetbalmasterz.

Tip: Gebruik altijd het e-mailadres dat bij jouw vereniging bekend is. Bij twijfel altijd even de ledenadministrateur bellen om te vragen welk e-mailadres bij jouw gegevens geregistreerd staat.

Voor elke app heb ik een ander e-mailadres om in te loggen. Kan ik dit aanpassen?

Ja, dat is mogelijk. Indien je meerdere KNVB accounts hebt aangemaakt met verschillende e-mailadressen kan je deze accounts zelf verwijderen. Als je inlogt in de app, kan je via Instellingen kiezen voor Verwijder account.

Kan ik voor elke app een ander e-mailadres gebruiken?

Het is mogelijk om jezelf in elke app met een ander e-mailadres te registeren. Wij raden dit echter sterk af. Het is veel eenvoudiger om één e-mailadres te kiezen en daarmee jezelf te registeren voor het KNVB Account. Je kunt dan direct met het KNVB account inloggen in alle apps en websites. Zo kun je jouw eigen programma zien in de KNVB Wedstrijdzaken app en of de Voetbal.nl app. En een ander groot voordeel is dat je niet steeds hoeft te onthouden welk wachtwoord nu bij welk e-mailadres hoort. Eenmaal ingelogd? Dan hoeft je niet steeds opnieuw in te loggen.

Als ik inlog met mijn KNVB Account dan zie ik mijn wedstrijden niet in het programma in de voetbal.nl app en of de KNVB Wedstrijdzaken app. Hoe los ik dit op?

Dit komt doordat het e-mailadres waarmee je inlogt niet bekend is bij jouw vereniging. Je kunt het best even contact opnemen met de vereniging om na te vragen welk e-mailadres bij jouw persoonsgegevens geregistreerd staat. Is dit het juiste e-mailadres? Zo ja, registreer dan dit e-mailadres in de app en verwijder je oude account (Instellingen - Verwijder account) Zo nee, laat dan het e-mailadres wijzigen naar het gewenste e-mailadres door de ledenadministrateur van jouw vereniging.

Mijn kinderen beoefenen verschillende sporten. Kan ik met mijn KNVB account ook inloggen in een andere app van Sportlink?

Dit is mogelijk!  En juist een van de grote voordelen. Je kunt met je KNVB account ook inloggen in bijvoorbeeld de korfbal app om het programma van je andere kind te zien. Met het KNVB Account kan je ook inloggen in één van onderstaande apps.

Heb je een Sportlink Account in plaats van een KNVB account? Dan kan je ook in bovengenoemde apps inloggen. Je hoeft dus echt maar één account te hebben om gebruik te kunnen maken van de verschillende apps.