Je wilt Sportlink Club gebruiken op een Windows PC

Voorheen adviseerden we voor het werken met Sportlink om Java te downloaden. Echter, de ondersteuning op bepaalde versies van Java komt te vervallen. Dit zou betekenen dat je nu of in de toekomst tegen problemen kunt aanlopen bij het opstarten van Sportlink. En dat willen we uiteraard voorkomen. De oplossing hiervoor? OpenWebStart.

OpenWebStart voor het werken met Sportlink

Voor het werken met Sportlink Club, adviseren we om allereerst het programma OpenWebStart te installeren. We leggen hieronder in een aantal stappen uit hoe je dit regelt.

Om OpenWebStart (OWS) te installeren, neem je de volgende stappen:

1. De installatie van OpenWebStart begint bij het downloaden van OpenWebStart. Klik hier om OpenWebStart te downloaden.

2. Er zijn nu 2 scenario's:

Scenario 1Scenario 2

2.a. Onderstaand scherm verschijnt.
Kies voor Bestand opslaan

2.a Links onderin zie je de download starten. Open de download en ga naar stap 4

2.b Ga naar de map op de computer waar de downloads terecht komen

Dat is meestal de map "Downloads". Je komt er meestal via de optie "Downloads" van je browser.

Het installatiebestand ziet er zo uit:

2.c  Dubbelklik op dit installatiebestand om OpenWebStart te installeren

Het volgende scherm verschijnt:

3. Maak een keuze voor Engels of Duits

In deze handleiding gaan wij verder met Engels. (Sportlink Club blijft overigens gewoon in het Nederlands)

Het volgende scherm verschijnt:

4. Klik op "Next"

5. Accepteer de voorwaarden

Klik op "I accept the agreement" en klik op "Next"

6. Kies voor welke gebruiker(s) je OpenWebStart wilt installeren

Als je niet de administrator bent, maak dan de keuze "For the current user only" en klik op "Next"

7. Geef aan in welke map OpenWebStart moet worden geïnstalleerd

Ons advies is: Wijzig dit pad niet.

8. Klik op "Next"

9. Zorg ervoor dat op het volgende scherm de beide opties aangevinkt staan en klik op "Next"

Het volgende scherm verschijnt:

Bij succesvolle installatie verschijnt onderstaand scherm:

10. Klik op Finish

OpenWebStart is nu succesvol geïnstalleerd.

Je kunt Sportlink Club opstarten via OpenWebStart. Voor het opstarten van Sportlink Club ga je, zoals je gewend bent naar onze website www.sportlink.nl en kies je rechts bovenin voor Start Sportlink Club.

Zodra je Sportlink via OpenWebStart voor de eerste keer opstart, duurt het net even iets langer dan je gewend bent. Er gaat een  tijdbalk lopen. Dit is alleen de eerste keer het geval na het installeren van OpenWebStart. Daarna start Sportlink gewoon weer lekker snel op.

Foutmelding bij het opstarten van Sportlink? Even de cache legen.

Je kunt Sportlink nu opstarten. Merk je dat tijdens het opstarten van Sportlink een foutmelding krijgt? Dan adviseren we om de cache (het tijdelijk geheugen) van OpenWebStart te legen. Hier hebben we een handleiding voor:

https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000199497-openwebstart-cache-legen

Vragen over Open Web Start of kom je er niet helemaal uit?

• Belangrijk om te weten: je kunt Sportlink nog steeds opstarten via Java, dus op de manier zoals je dat voorheen altijd al deed.
  • Wil je Open Web Start installeren maar loop je tegen problemen aan of heb je vragen? Dan verzoeken we je om je vraag online aan onze ServiceDesk te stellen via deze link.