Het spelregelbewijs overzicht is beschikbaar voor korfbal-, voetbal- en honk en softbalverenigingen. Verenigingen van overige bonden dienen contact op te nemen met de bond m.b.t. vragen over het spelregelbewijs.

Handbal- en, basketballverenigingen kunnen wel het overzicht bekijken, maar dienen met vragen over de verzending van de e-mailberichten voor de uitnodigingen contact op te nemen met de bond.

Neem de volgende stappen om het overzicht in Sportlink Club te openen en de leden uit te nodigen om het spelregelbewijs te halen. De leden kunnen het spelregelbewijs halen op de website van Masterz. Hier logt men in met het KNVB account of het Sportlink account.

1. Ga naar menu item Personen

2. Kies Spelregelbewijs overzicht

Het volgende scherm wordt getoond

Bovenaan het scherm kan voor vier opties worden gekozen:

• Tabblad Verplicht: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die verplicht zijn het spelregelbewijs te halen.
  • Tabblad Aankomend: Als deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die in het aankomende seizoen het spelregelbewijs moeten halen.
  • Tabblad Vrijwillig: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die zich vrijwillig hebben aangemeld om deel te nemen aan het spelregelbewijs.
  • Tabblad Vrijgesteld: Als voor deze optie wordt gekozen worden de spelers getoond die zijn vrijgesteld.

In de onderstaande tabel is inzichtelijk per bond op welke leeftijd het verplicht/optioneel is om het Spelregelbewijs te behalen.

BondActiviteitenLeeftijden verplicht Leeftijden
optioneel

KNVB
(klik voor info)
VeldJO16 t/m JO18 JO15

NBBBasketball14 t/m 99 jaar13 jaar

Rolstoel Basketball14 t/m 99 jaar13 jaar

KNKVVeld
12 t/m 99 jaar

Recreant
12 t/m 99 jaar

Student
12 t/m 99 jaar

Kombifit
12 t/m 99 jaar

Gehandicapt
12 t/m 99 jaar

NHV*Veld15 t/m 18 jaar13 t/m 14 jaar

Zaal15 t/m 18 jaar13 t/m 14 jaar

KNBSBHonkbal
1 t/m 99 jaar

Softbal
1 t/m 99 jaar

G-Honbal
1 t/m 99 jaar

BeeBall
1 t/m 12 jaar

Recreatief
22 t/m 99 jaar

Slowpitch
22 t/m 99 jaar

Uitleg van de knoppen

Het scherm herladen
Toon de details van de overtredingen
Mail de uitnodiging om in te loggen op Sportmasterz
Exporteer de gegevensAlleen optioneel met Exportrechten voor Ledenbeheer. Dit is in te stellen via het gebruikersbeheer
Wijzig de kolommen
Sla de kolommenwijzigingen op

Leden vrijwillig aanmelden

1. Zoek de betreffende persoon op via het zoekscherm

Voor meer informatie lees Zoek leden en relaties.

2. Ga naar het tabblad Diploma's, passen en blokkades

- Lees hier hoe je dit tabblad inzichtelijk kunt maken.

3. Klik op

De volgende melding wordt getoond:

4. Klik op OK en de vrijwilligheid wordt bevestigd

Op het tabblad diploma's, passen en blokkades is de melding Vrijwillig aangemaakt voor spelregelbewijs: Ja zichtbaar.

De betreffende persoon is nu ook zichtbaar op het tabblad Vrijwillig.

Leden vrijwillig afmelden via het scherm Overzicht spelregelbewijs

In het scherm Overzicht spelregelbewijs kun je op het tabblad Vrijwillig na het aanklikken van de regel van het lid de aanmelding verwijderen door daarna te klikken op spelregelbewijs_afmelden.png

Leden vrijwillig afmelden via hun persoonsscherm

Mocht de betreffende speler zich toch bedenken en aangeven dat hij het spelregelbewijs toch niet vrijwillig wil volgen dan wordt het betreffende lid volgens bovenstaande procedure opgezocht.

1. Zoek de betreffende persoon op via het zoekscherm

Meer informatie lees Zoek leden en relaties.

2. Ga naar het tabblad Diploma's, passen en blokkades

3. Kies

Vrijstelling

Leden kunnen een vrijstelling hebben/krijgen voor het behalen van het spelregelbewijs.

Dit kan bijvoorbeeld omdat het lid een diploma heeft behaald. Een vrijstelling vind je onder het tabblad 'vrijgesteld'.

Heeft een lid vrijstelling nodig omdat deze persoon verbonden is aan een G-team dan kan deze vrijstelling aangevraagd worden bij de bond.