Via menu Wedstrijdzaken -> Wedstrijden plannen -> Wedstrijdprogramma kun je voor je teams het programma voor een bepaalde periode inzien.

In periodes van een week is inzichtelijk welke teams er een wedstrijd moeten spelen. Deze periodes kan je aanpassen naar welke periode je wil kunnen inzien. Via de verschillende tabbladen is het mogelijk mogelijk om onderscheid te maken tussen een overzicht van uit- en thuiswedstrijden.

Tabblad Thuis

De wedstrijden die op het tabblad "Thuis" staan:

• Gewone thuiswedstrijden van jullie eigen teams (dus geen wedstrijden die in toernooivorm worden gespeeld), plus
  • Thuiswedstrijden van jullie eigen teams die in toernooivorm worden gespeeld en die NIET op jullie eigen accommodatie worden gespeeld maar elders, plus
  • Thuiswedstrijden van jullie eigen teams die in toernooivorm worden gespeeld en die op jullie eigen accommodatie worden gespeeld als dit een GEDEELDE accommodatie is, maar waarvan een andere vereniging de gastheer is, plus
  • Beslissingswedstrijden of toernooifinales die elders worden gespeeld maar waarvan de bond heeft bepaald dat het team van jullie club het thuisteam is (dus bijv. PSV-Ajax in het Feyenoord-stadion --> PSV ziet deze wedstrijd dan bij "thuis" staan)

Tabblad Uit

De wedstrijden die op het tabblad "Uit" staan:

• Gewone uitwedstrijden van jullie eigen teams (dus geen wedstrijden die in toernooivorm worden gespeeld), plus
  • Uitwedstrijden van jullie eigen teams die in toernooivorm worden gespeeld en die NIET op jullie eigen accommodatie worden gespeeld maar elders, plus
  • Uitwedstrijden van jullie eigen teams die in toernooivorm worden gespeeld en die WEL op jullie eigen accommodatie worden gespeeld als dit een GEDEELDE accommodatie is

Tabblad Thuis/Uit

Op het tabblad "Thuis/Uit" vind je alle wedstrijden die op de tabbladen "Thuis" en "Uit" staan samen in één overzicht.

Tabblad Accommodatie

De wedstrijden die onder "Accommodatie" staan:

• Alle wedstrijden die in toernooivorm worden gespeeld op jullie eigen accommodatie en waarvan jullie club de gastheer is, plus
  • Beslissingswedstrijden (promotie/degradatie) of toernooifinales die op jullie accommodatie worden gespeeld
  • Gewone wedstrijden van twee teams van andere verenigingen die worden gespeeld op jullie eigen accommodatie als dit een GEDEELDE accommodatie is

Wedstrijddetails thuiswedstrijden

Wil je de details van een wedstrijd bekijken of wijzigen? Neem dan de volgende stappen.

1. Dubbelklik op een regel in het programma

2. De wedstrijddetails worden getoond

In dit scherm heb je de mogelijkheid om een aantal zaken te wijzigen. We zullen ze nader toelichten.

Officials

Afhankelijk van de instellingen van de bond kun je hier officials toevoegen.

Velden

Je ziet hier de veldnaam zoals deze gepubliceerd wordt op TV, website en in de app. Deze is opgebouwd uit:

• De officiële veldnaam zoals die bekend is bij de bond, gevolgd door
  • Eventueel velddeel, als het een wedstrijd betreft die op een gedeelte van een veld wordt gespeeld, gevolgd door
  • Eventueel een aanvullende naam, die specifiek voor jouw club handig is, bijvoorbeeld "hoofdveld" of een sponsornaam.

Komt het jouw vereniging niet uit dat de wedstrijd op dit veld wordt gespeeld? Dan heb je hier de mogelijkheid om de wedstrijd te verplaatsen naar een ander veld; als de bond dit toestaat. Is de wedstrijd ingepland op een gedeelte van een veld? Dan kun je bij de optie "Velddeel" ook kiezen op welk gedeelte.

Let op:

Mis je een veld in deze dropdown-lijst?

Dit is het geval bij wedstrijden die op een gedeelte van een veld worden gespeeld. In de dropdown kun je dan alleen die velden kiezen die zijn geregistreerd als "deelbare" velden.

Heb je de wijzigingen opgeslagen? Dan zijn deze ook zichtbaar in de accommodatiebezetting.

Let op:

In de accommodatiebezetting is het niet mogelijk om wedstrijden na de door de bond opgegeven deadline naar een ander veld te verplaatsen.

Staat de deadline-datum niet ingevuld? Dan is het afhankelijk van de instellingen bij de bond of je de wedstrijd mag verplaatsen via de accommodatiebezetting.

Extra informatie voor handbalverenigingen:

Voor handbalverenigingen is het niet mogelijk om wedstrijden naar een ander veld te verplaatsen.

Wil je dit toch, neem dan contact op met het NHV.

Kleedkamers

Heb je alle kleedkamers netjes geregistreerd in Sportlink Club? Dan kan je hier aangeven welke kleedkamers de spelers en de officials kunnen gebruiken. Heb je via het menu "Vereniging"  >"Accommodatiezaken", tabblad "Kleedkamers" het type kleedkamer goed ingesteld, dan kun je in de dropdowns geen verkeerde kleedkamers meer selecteren (dus bijvoorbeeld geen official-kleedkamer bij het thuis- of uitteam). Deze worden dan ook getoond op Club.TV, Club.Website en in de Sportlink-apps. Voor meer informatie over het toevoegen van kleedkamers, zie :

Overig

Het is mogelijk om voor een thuiswedstrijd een verzameltijd toe te voegen met een eventuele opmerking. Alleen de verzameltijd wordt ook in de app getoond, zodat alle teamleden kunnen zien hoe laat ze ergens verwacht worden.

Bondsofficials

Hier worden de officials getoond die door de bond zijn aangesteld.

Wedstrijddetails uitwedstrijden

Overig

Bij uitwedstrijden heb je de mogelijkheid om de vertrektijd, eventuele rijders met aanvullende opmerkingen vast te leggen. De vertrektijd en de rijders worden vervolgens ook getoond in de app en op de website.

Bondsofficials

Hier worden de officials getoond die door de bond zijn aangesteld.

Algemene informatie bij wedstrijden in toernooivorm

Bij wedstrijden in toernooivorm is het mogelijk om het veld en - indien de wedstrijd op een gedeelte van een veld gepland is - het velddeel te wijzigen.

Thuisinformatie bij wedstrijden in toernooivorm

Toon informatie over de accommodatie of de scheidsrechter

Wil je het adres van de accommodatie of informatie over de scheidsrechter weten? Dan kan je dit eenvoudig bekijken vanuit het wedstrijdprogramma.

Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Selecteer de wedstrijd waarvan je het adres wilt bekijken

2. En klik met je rechtermuisknop op de regel

De volgende pop up verschijnt:

3. Klik op Toon accommodatie adres of Toon info scheidsrechter

Onderstaand een voorbeeld van het adres van de accommodatie.

Extra opties in het wedstrijdprogramma

Op deze pagina worden enkele opties besproken:

Spelersopgaaf bekijken (pdf)

Voor wedstrijden met de status gepland is het mogelijk om voorafgaand de wedstrijd een pdf- bestand te maken met de opstelling.

1. Selecteer de betreffende wedstrijd

2. En klik op Toon spelersopgaaf

Deze opstelling kan je vervolgens versturen naar bijv. journalisten, scouts en speakers zodat men tijdig de opstellingen hebben. Heb je de rechten voor het menu Wedstrijdzaken? Dan kun je ook bij deze optie in het wedstrijdprogramma komen.

Wil je de opstelling delen vanuit de KNVB Wedstrijdzaken app? Zie dan Opstellingen delen

Toevoegen eigen wedstrijd

Het is mogelijk om vriendschappelijke wedstrijden toe te voegen aan het programma. Deze vriendschappelijke wedstrijden kunnen met dezelfde gegevens worden ingepland als de wedstrijden die door de bond georganiseerd worden.

Let op, voor het tonen van de veldnaam in de app, dien je bij het onderdeel Veld de juiste veldnaam te kiezen via het bijbehorende drop down menu. De gegevens voor het kiezen van de juiste “Verenigingslocatie” (veldnaam in dit geval) worden gehaald uit de “Accommodatie indeling”.

De eigen wedstrijden zijn zichtbaar op het tabblad "Accommodatie". Het is ook mogelijk om wedstrijden vast te leggen die wel op jullie accommodatie plaats vinden, maar niet door één van jullie eigen teams gespeeld worden.

Eigen wedstrijden afgelasten

Wil je een eigen/ oefenwedstrijd afgelasten? Ga dan naar het tabblad "Algemeen" bij de wedstrijddetails en zet de status op Afgelast. Ook in de app, op de kantine-tv en op jullie website is nu zichtbaar dat de wedstrijd is afgelast.

Wedstrijden zichtbaar op website, TV en in de app

Beschikt jouw vereniging over de Sportlink module Club.Tv, Club.Website of Club.Data dan kunnen de eigen wedstrijden ook getoond op de website of de TV schermen. Om de eigen wedstrijden bij de verenigingsgegevens getoond te krijgen in de app van Sportlink, dient de club te beschikken over de module Club.Mobiel. Om een eigen wedstrijd direct te kunnen tonen in het app programma van teamleden, moet het betreffende lokale team in Sportlink Club zijn aangemaakt en gekoppeld aan het betreffende bondsteams. Klik hier voor meer informatie en bekijk het onderwerp "Koppelen van een lokaal team aan een Bondsteam".

Extra informatie:

Wanneer de vereniging beschikt over Club.TV, dan kunnen de gegevens van het programma ook getoond worden op de TV schermen. Om het veldnummer van eigen wedstrijden te kunnen tonen in de Club.TV Kleedkamerwidget is het op dit moment noodzakelijk om, na het aanmaken van de wedstrijd, het veldnummer binnen het tabblad “Wedstrijddetails thuis” in te voeren.

Overige mogelijkheden

Naast de hierboven beschreven mogelijkheden is het tevens mogelijk om een routebeschrijving naar de accommodatie te verkrijgen, de wedstrijden lijst te exporteren en een eigen wedstrijd te verwijderen.