In Sportlink Club kunnen via de optie Accommodatiebezetting de aanvangstijd, het veld, de datum (binnen een weekend) en accommodatie worden aangepast. Neem hiervoor hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar het menu Wedstrijdzaken

Info:

De menu-items die getoond worden zijn afhankelijk bij welke bond jouw vereniging is aangesloten.

2. Kies voor Accommodatiebezetting

3. En kies nog een keer voor Accommodatiebezetting

Het volgende scherm verschijnt:

3. Kies een datum

4. Selecteer de gewenste accommodatie

5. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

In bovenstaand scherm kan de accommodatiebezetting worden beheerd. Hier bestaat de mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen, eventueel te parkeren en tijden van wedstrijden aanpassen.

Let op:

In de accommodatiebezetting is het niet mogelijk om wedstrijden na de door de bond opgegeven deadline (getoond in de kolom "Wijzigen voor datum" in de tabel) naar een ander veld te verplaatsen.

Staat de deadline-datum niet ingevuld? Dan is het afhankelijk van de instellingen bij de bond of je de wedstrijd mag verplaatsen via de accommodatiebezetting. Probeer het dan via het Wedstrijdprogramma.

Overzicht wedstrijden (visueel)

Vanuit het wedstrijdenoverzicht kunnen de wedstrijden worden verschoven in de tijd en/of naar een ander veld. Sleep hiervoor de wedstrijden naar links, rechts, boven of beneden.

Wijzigingen ongedaan maken

Het kan voorkomen dat er een wedstrijd verschoven is terwijl achteraf blijkt dat dit niet gewenst is. Dan bestaat de mogelijkheid om deze wijziging ongedaan te maken. Dit kan met behulp van de volgende knoppen.

Stap terugDraai de laatste wijziging terug
Stap vooruitMaak de teruggedraaide wijziging ongedaan
Zoom inVergroot de weergave
Zoom uitVerklein de weergave
Oorspronkelijk zoomniveauTerug gaan naar de oorspronkelijke weergave

Overzicht wedstrijden (tabel)

Meer informatie over een wedstrijd is te vinden in de tabel onderin het scherm. Naast de thuisvereniging, het thuisteam, de  (uitvereniging en het uitteam is ook de deadline voor het doorgeven van tijd of veld zichtbaar, indien deze door de bond is opgegeven. Verenigingen kunnen tot de deadline zelf de tijden bepalen voor wedstrijden.

Aanpassen Wedstrijdgegevens (visueel)

De tijden en indeling van wedstrijden kun je zelf aanpassen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Klik op de wedstrijd die verplaatst moeten worden

2. Houd de linker muisknop ingedrukt en sleep de wedstrijd naar links, rechts, boven of onder

3. Klik op

De aangepaste tijd is nu ook zichtbaar in de tabel bij Geplande wedstrijden.

Meerdere wedstrijden tegelijk verplaatsen (toernooivorm)

Zijn wedstrijden van één poule als blok door de bond ingepland? Dan is het ook mogelijk om deze wedstrijden in één keer te verplaatsen. Neem hiervoor de volgende stappen:

1.Selecteer een wedstrijd waarbij jullie eigen team als thuisspelend team vermeld staat (als eerste genoemd) en verschuif deze in tijd en/of van veld.

Let op:

Het verplaatsen van een blok wedstrijden in één keer kan alleen als jouw vereniging door de bond is aangewezen als gastheer (organisator) van deze wedstrijden.

Na het verplaatsen van de wedstrijd worden automatisch de andere wedstrijden uit het blok ook verplaatst.

2. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan.

Aanpassen wedstrijdgegevens (tabel)

Een wedstrijddatum of accommodatie kan de vereniging zelf aanpassen. Hierbij geldt dat een wedstrijd binnen een weekend verplaatst kan worden (als de bond dit toelaat) en de accommodatie gewijzigd kan worden naar een accommodatie die bij de bond bekend is als wedstrijdaccommodatie. Neem de volgende stappen om een geplande wedstrijd te wijzigen.

1. Dubbelklik in de tabel op de wedstrijd die je wilt wijzigen

Het volgende scherm verschijnt.

2. Selecteer de nieuwe wedstrijddatum

3. Selecteer de nieuwe accommodatie

4. Klik op

Als de wijziging is opgeslagen worden de gewijzigde gegevens zichtbaar.

Tijdelijk parkeren wedstrijden

Wanneer je er niet helemaal uitkomt bij het slepen van wedstrijden kun je deze wedstrijden tijdelijk parkeren.

1. Selecteer de wedstrijd dit je wilt parkeren

2. Sleep de wedstrijd naar beneden in het lege vak

Info: Wil je de tijd van een geparkeerde wedstrijd aanpassen? Plaats dan de wedstrijd terug op het veld en pas daarna de tijd aan.

Bekijken andere speeldatum

Het is mogelijk om één dag vooruit of terug te bladeren zodat je kunt kijken welke wedstrijden er nog meer zijn ingepland. Dit kan met de volgende knoppen:

Dag terug
Dag vooruit