Met Club.Mobiel kun je nieuwsberichten in de bondsapp delen. Zo bereik je alle leden en iedereen die jouw vereniging in de app als favoriet volgt. Zo heb je naast je verenigingswebsite, social media en Club.TV een extra manier om nieuws te delen. En met de app heb je als extra voordeel: iedereen kijkt er voor het wedstrijdprogramma, de uitslagen en stand. Je bereik is dus enorm! We laten je hieronder zien hoe je met Club.Mobiel een nieuwbericht kunt delen.

Stap 1. Bepaal in Sportlink Club wie binnen de club toegang krijgt om berichten te kunnen delen

In Sportlink Club regel je wie van de vereniging nieuwsberichten kan maken en in de app kan delen. Dit doe je als volgt:

1. Zoek in Sportlink Club de persoon op die nieuwsberichten mag delen. Je kunt ook meerdere personen toegang geven om berichten te plaatsen. Dit dienen bondsleden te zijn.
  2. Ga bij de persoon naar het tabblad 'Verenigingsfuncties'.
  3. Klik op de groene + rechtsonder.
  4. Kies in de dropdown voor de functie 'Verenigingsnieuws beheerder' en klik op Opslaan en sluiten.

Je hebt er nu voor gezorgd dat iemand bij jouw vereniging toegang heeft om nieuwsberichten te kunnen delen. Het maken en delen van nieuwsberichten doe je niet in Sportlink Club, maar in de app.

Stap 2. Maak en deel je nieuwsbericht in de app

Zodra iemand in Sportlink Club toegang heeft gekregen voor het maken van nieuwsberichten, verschijnt er een nieuwe optie in de bondsapp 'Nieuwsbericht plaatsen'. Techniek blijft techniek: het kan zijn dat je na het toewijzen van de functie, de knop 'Nieuwsbericht plaatsen' direct ziet. Het kan soms ook even duren voordat de groene button in de app zichtbaar is. Je maakt als volgt een nieuwsbericht aan in de app:

1. Ga in de app naar de verenigingspagina
  2. Kies voor het tabblad Nieuws en tik vervolgens onderin op 'Nieuwsbericht plaatsen'.
  3. Je kunt nu:
  • Een afbeelding aan je nieuwsbericht toevoegen
  • Een koptekst voor je nieuwsbericht maken
  • Het nieuwsartikel ingeven
  • Een url toevoegen
    • Handig om voor meer informatie bijvoorbeeld te verwijzen naar een pagina op je verenigingswebsite. (zet ook https:// voor je url, want alleen dan wordt de url getoond)

4. Kies onderaan voor 'Bericht plaatsen' en het bericht is direct zichtbaar in de bondsapp. Het resultaat zie je hierboven. Nieuwsberichten zijn voor iedereen te zien in de homefeed (dus eigenlijk direct als iemand in de app komt)  en onder het tabje Nieuws.

5. Om een geplaatst bericht nog te kunnen wijzigen of verwijderen, zoek je het geplaatste bericht op door in de app naar de verenigingspagina te gaan. Kies dan weer voor het tabblad Nieuws en tik op "Lees verder" bij het bericht wat je wilt wijzigen of verwijderen. Deze opties verschijnen dan onderin het scherm.

Meer weten over Club.Mobiel? Lees er alles over op onze website.