Club.Mobiel

Van alle onderdelen van het pakket is dit eigenlijk de meest eenvoudige. Zonder veel werk, direct vele leuke voordelen. Bij het bestellen wordt deze module automatisch aangezet. Dat zie je in het menu van Sportlink Club én in de voetbal.nl app komen extra functies beschikbaar. Check dus als eerste Sportlink Club én open de verenigingspagina in de Voetbal.nl app. Zie je naast programma, standen etc nu ook een tabje Sponsors? Dan is alles gereed. Aan de slag!
(En als je SportAds al hebt ingericht, zie je gelijk je sponsors staan.)

Aantal leden met een voetbal.nl account

Dit is een leuk startpunt. Hoeveel leden gebruiken voetbal.nl met hetzelfde mailadres dat bekend is bij de club? Die mensen kan je dus direct via Club.Mobiel bereiken. En natuurlijk vooral zorgen dat de rest het ook doet. Vraag het de leiders, stuur ze een mail, hang een poster op, roep het om in de kantine etc. Check deze film over hoe je met privacy om kan gaan.

Nieuwsberichten in de app delen

Je kunt nieuwsberichten in de app delen. Zo bereik je alle leden en iedereen die jouw vereniging in de app als favoriet volgt. Bekijk de uitleg in ons supportcenter.

Pushnotificaties sturen via Sportlink Club

Het bereiken van leden is een van de voordelen van een Sportlink pakket. De snelste manier is natuurlijk een pushbericht via voetbal.nl. Hier lees je hoe dat werkt.

Tip! Begin voorzichtig en stuur als test eerst een pushbericht naar alleen jezelf of naar je projectteam.

Push notificaties sturen via de Voetbal.nl app

Ook teammanagers, trainers, contactpersonen van evenementen hebben extra rechten binnen de Voetbal.nl app. Eén van die mogelijkheden is het versturen van pushberichten naar een team of commissie. Lees hier de werking

LEESTIP: Werksets gaan je helpen

Werksets. We kunnen het bijna het best bewaarde geheim van Sportlink noemen. Als je dit onder de knie hebt, ga je veel tijd winnen. Het is handig om de werking van een werkset goed te kennen zodat je makkelijk en snel een selectie kunt maken om bijvoorbeeld pushnotificaties naar alle trainers of een bepaalde leeftijdscategorie te kunnen sturen. Klik hier voor de uitleg.

Tip! Zorg dat je in Sportlink de teams volledig hebt gevuld en de rollen Teammanager (overige staf) en Trainer of Trainer/Coach (technische staf) voor elk team hebt toegewezen.

Publiceren van de verenigingskalender

Activiteiten, vergaderingen en evenementen die je in Sportlink Club vastlegt via de verenigingskalenders onder "activiteiten" kun je inplannen in het persoonlijke programma van de leden met een Voetbal.nl app. Zie hier de uitleg.

Tip! Ga de verenigingskalenders gebruiken aangezien dit programma niet alleen de Voetbal.nl app voedt maar ook jullie website en Club.TV. Wel zo handig! Bekijk deze video.

Geef leden niet alleen informatie, zet ze ook aan het werk!

Er groeiend aantal verenigingen vraagt de leden zelf de foto in Sportlink te zetten. Dit scheelt vele handelingen. Niet vergeten uit te leggen dat de foto wel dient voor de spelerspascontrole. Ook zien we een trend dat leiders foto's maken van spelers in tenue mét natuurlijk de sponsornaam in beeld. Dit straalt eenheid uit en geeft de club een goede uitstraling.

Sponsoropties

Mooi voorbeeld van het 'samenwerken'. In Club.Mobiel hoef je hier niets aan te doen. Gewoon toevoegen aan Club.Ads en het komt vanzelf op diverse plaatsen terug in de voetbal.nl app.

Benut de mogelijkheden - uitleg op de website

Het mag inmiddels duidelijk zijn. Voetbal.nl is bij de meeste leden in gebruik en Club.Mobiel geeft vele kansen hier iets mee te doen. Belangrijk dus om iedereen naar Voetbal.nl te krijgen. Stimuleer dit vooral. Hoe doe je dat? Maak bijvoorbeeld een algemene pagina aan op je website waarin je uitlegt hoe leden de voetbal.nl app kunnen downloaden en installeren. Hier kun je vervolgens in je communicatie telkens naar verwijzen. Bekijk dit voorbeeld van vv Bavel.

Nog meer weten?

Check alle video's op ons Youtube kanaal. Youtube Afspeellijst Club.Mobiel

Bekijk het workshop programma.Actueel workshopaanbod op Sportlink.nl

Extra voor clubs met Club.Vrijwilligers en/of Trainingen

Gebruikt je club een van deze modules? Dan komt ook die informatie in de voetbal.nl app terecht én ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Denk aan inschrijven en ruilen van vrijwilligerstaken om de coördinator te ontlasten. Zie bijvoorbeeld bijgaande video's:

• Vrijwilligerstaken in voetbal.nl
    Maak je gebruik van de module Club.Vrijwilligers dan kun je met Club.Mobiel vrijwilligerstaken plannen en roosteren. Bekijk deze video.
  • Trainingen in voetbal.nl
    Maak je gebruik van Club.Trainingen dan kun je met Club.Mobiel ook de trainingen communiceren naar de teams en teamleden. De trainer kan de aanwezigheid bijhouden. Bekijk deze video.