Verenigingen organiseren allerlei verschillende activiteiten voor leden en fans. Die activiteiten kun je aanmaken/vastleggen in Sportlink Club. Dan volgt wellicht de vraag: waarom zou je de activiteiten aanmaken in Sportlink Club? Je wilt leden en fans wellicht op de hoogte brengen van de clubactiviteiten, want zo zorg je voor een grote opkomst. Zodra je een verenigingsactiviteit vastlegt in Sportlink Club, kun je deze activiteit met alle leden en fans delen. Dit kan via de app (Club.Mobiel), via de website van de club (Club.Website of Club.Dataservice) én via de tv in de kantine (Club.TV). Zo bereik je alle leden en fans en breng je ze op de hoogte van alle clubactiviteiten.

En extra handig is dat zodra iemand als deelnemer aan de activiteit is toegevoegd, de activiteit ook direct bij de deelnemer in de agenda in de app terugkomt.

Op deze pagina leggen we uit hoe je activiteiten organiseert in Sportlink Club.

Hoe maak ik een verenigingsactiviteit aan?

Neem de volgende stappen om een verenigingsactiviteit te organiseren in Sportlink Club.

1. Kies menu item Activiteiten

2. En kies vervolgens Verenigingskalenders

Het volgende scherm wordt getoond. Je ziet nu de kalender waarin de activiteiten gepland kunnen worden.

3. Dubbelklik op de dag van de activiteit

Het volgende scherm wordt getoond.

4. Vul de omschrijving van de activiteit in. Bijvoorbeeld Ledenvergadering

5. Selecteer de gewenste datum en het tijdstip

6. Indien gewenst kun je aangeven of de activiteit de hele dag duurt of op meer dagen plaatsvindt.

7. Selecteer de gewenste kalender (om de activiteit via de Sportlink Club.TV widget "Activiteiten" te kunnen tonen, dient als kalender "Verenigingsactiviteit" te worden geselecteerd

8. Selecteer de gewenste locatie

9. Vul indien gewenst aanvullende informatie toe in het veld Opmerkingen

10. Vul hier de URL in waar bezoekers van jullie website informatie over de activiteit kunnen vinden

11. Wil je de activiteit tonen op je website en in de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

12. Wil je dat leden zich kunnen aanmelden via de app van Sportlink? Plaats hier een vinkje

Let op, voordat leden zich kunnen aanmelden dien je deze leden/personen wel eerst als deelnemer aan de activiteit toe te voegen. Want pas dan dien zij de activiteit in het persoonlijke programma in de app van Sportlink terugkomen én kunnen zij de aanwezigheid ingeven.

13. Klik tot slot op Toepassen.De activiteit is nu zichtbaar in jullie kalender

14. Om de activiteit op te slaan klik op

De activiteit is nu toegevoegd in jullie verenigingskalender.

Beheerder aanmaken en deelnemers toevoegen

Per verenigingsactiviteit is het mogelijk om een beheerder aan te stellen. Aanvullend kan je in Sportlink Club ook deelnemers toevoegen bij de activiteit. Het voordeel voor de beheerder(s) en deelnemers is dat zij de activiteit ook direct terugzien in het programma in de app.

1. Klik op Bewerken

Het volgende scherm wordt getoond.

Hier kun je aangeven of de afspraak geldt voor de hele vereniging.

2. Selecteer wat je wilt toevoegen (deelnemers of de beheerder)

Zet in de gewenste werkset de personen die je wilt toevoegen als beheerder of als deelnemers. Meer informatie lees Selectie van personen maken. Mocht je in de keuzebalk een andere optie dan een "werkset" kiezen om beheerders of deelnemers te selecteren, ga dan na het kiezen van de door jou gewenste optie door naar punt 5.

3. Selecteer de werkset

4. En klik op Volgende

Het volgende scherm wordt getoond.

5. Selecteer de personen die je als beheerder of deelnemer wilt toewijzen aan de activiteit

6. Klik op Toepassen indien je nog extra personen wilt toewijzen. Ben je bijvoorbeeld begonnen met het toewijzen van de beheerder, dan kun je nu de deelnemers toevoegen.

7. Klik op Toepassen en sluiten indien je klaar bent met het toewijzen van deelnemers en beheerders

In onderstaand scherm zie je het aantal deelnemers en beheerders.

Hoe wijzig/ verwijder ik een verenigingsactiviteit?

1. Dubbelklik op de activiteit in de kalender

Het volgende scherm wordt getoond.

2. Klik op Toepassen zodra je de wijzigingen wilt toepassen

3. Klik op Verwijderen indien je de activiteit wilt verwijderen