Deze pagina geeft meer informatie over aanpassingen en nieuwe functies die in Sportlink Club zijn doorgevoerd. Waar nodig kun je eenvoudig doorklikken naar de handleidingen van de nieuwe functies. Verbeteringen in Sportlink Club zijn doorgevoerd op basis van de waardevolle input van de sportbonden, verenigingen en gebruikers van Sportlink Club.

Wijzigingen in Sportlink Club

26 februari

Club.Website

Hulp bij het opzetten van de website

Heeft jouw vereniging een pakket of de club.website gekocht? En ga jij als webmaster aan de slag met inrichting van de website? Dan gaan wij je helpen. Zodra wij de website opleveren krijg je van ons een pagina met daarop super handige filmpjes, een uitleg hoe je bijv. berichten op de site kan plaatsen. Met daarbij de juiste verwijzingen naar de handleidingen, zodat je lekker aan de slag kunt gaan met het vullen van de website.

Afbeeldingen bewerken

Heb je een afbeelding die qua formaat of vorm niet helemaal is wat je wilt? Dan biedt de Media manager nu verschillende opties om je afbeelding aan te passen, zoals vergroten/verkleinen, bijsnijden, kantelen en spiegelen.

Wil je weten hoe je afbeeldingen in de Media manager moet bewerken? Kijk dan op pagina:

Formulieren aanmaken

Het is mogelijk in de Sportlink Club.Website een Google formulier maar ook om de Google Form-plugin toe te voegen. Wil je weten hoe je dat kunt doen?

Kijk dan op pagina:

Telefoonnummers

Heb je de contactgegevens van de bestuursleden netjes op jullie contactpagina staan? Dan is het vanaf nu heel eenvoudig voor leden om bijvoorbeeld de wedstrijdsecretaris te bellen. Als men op het nummer klikt wordt het nummer direct gebeld.

Lokale teams op je website

Hebben jullie ook de lokale teams vastgelegd in Sportlink Club? Vanaf nu hoef je deze niet meer te koppelen aan een bondsteam om het programma van het lokale team op de website te tonen. Het is nu mogelijk om het lokale team direct op de site te tonen. Zo kun je eenvoudig de teamgegevens weergeven en heb je oefenwedstrijden gepland? Deze worden nu ook op de website getoond.

14 februari

Club.Mobiel

• Heb je in Sportlink Club de trainingen vastgelegd en de vrijwilligerstaken ingeroosterd? Dan kan je nu via de app jouw teamleden en vrijwilligers een bericht sturen. Of heb je een activiteit zoals bijv. de afsluitende bbq ingepland via Sportlink Club? Dan heb je ook de mogelijkheid om de deelnemers via de app een bericht te sturen. Alle informatie over het versturen van een bericht via de app lees Berichten versturen.

Voor NBB, KNKV, KNZB, KNBSB en NHV verenigingen:

• Hebben jullie de sponsoren ook netjes vastgelegd als organisatie in Sportlink Club? Dan heb je nu de mogelijkheid om deze te tonen in de app. Wil je weten wat je hiervoor moet instellen? Lees dan de stappen: Sponsors tonen in de app?

Voetbalverenigingen voegen sponsoren toe via Club.ads.

Voetbal.nl app: De agenda koppeling

Jullie hebben de vertrouwde kalender functie even moeten missen, maar hij komt weer terug! De komende maanden kunnen jullie gratis gebruik maken van de betaalde kalender-functie. Jullie krijgen de beschikking over de volgende twee kalenders:

Mijn programma

In deze kalender worden jouw eigen activiteiten getoond. Dit zijn bijvoorbeeld de wedstrijden van jouw team als speler en of als teammanager. Ook zie je in deze kalender jouw vrijwilligerstaken, trainingen en activiteiten waaraan je deelneemt. Ben je geen speler of teammanager, maar een scheidsrechter? Dan zie je in deze kalender de wedstrijden waarvoor je bent aangesteld.

Team/ competitie - programma

Heb je teams toegevoegd aan je favorietenlijst? En wil je niet steeds naar de app om te zien wanneer het team moet spelen? Met deze kalender worden alle wedstrijden waaraan het team deelneemt toegevoegd in je agenda. Dit kunnen beker, competitie, nacompetitie en vriendschappelijke wedstrijden zijn.

Wil je een van de kalenders in je koppelen? Lees hier hoe je dat kunt doen: Agenda koppeling