Naast de spelers, trainers, coaches en medische staf kun je aan een bondsteam ook een teammanager toevoegen. Erg belangrijk dat dit in Sportlink Club goed is geregeld. Want door iemand als Teammanager te registreren, kan die persoon allerlei team- en wedstrijdzaken in de (Voetbal.nl en Wedstrijdzaken) app organiseren.

Als deze functie is toegekend verschijnt in de app in het menu een extra optie , genaamd Teammanager

Wat kan ik als teammanager in de app doen?

• Je krijgt een extra optie in het menu: Teammanager.
    • Het aantal teams dat door een teammanager beheerd kan worden via de app is 8.
  • In de teamopgaaf kan een teammanager het volgende:
    • toevoegen en verwijderen van stafleden
    • aanpassen of iemand standaard op nieuw te openen wedstrijdformulieren staat
    • aanpassen van standaardfunctie (verdediger/aanvaller)
    • aanpassen van status naar basis/wissel
    • aanpassen van status naar fit/geblesseerd
    • aanpassen van standaard rugnummers
    • passen van de spelers inzien
    • foto's van de spelers wijzigen
    • speelgerechtigdheid controleren van spelers in beloftenteams van BVO's.
      • je moet dan teammanager zijn van een tweede elftal van een BVO. (vb. Jong Sparta)
  • Bezwaar maken of een correctie doorvoeren bij een wedstrijd
  • Je kunt een bericht ontvangen (via notificaties) van wijzigingen in je programma en in het wedstrijdformulier
  • Teammanagers kunnen geen spelers toevoegen aan of verwijderen uit een team. Deze functionaliteit is uitsluitend beschikbaar in Sportlink Club.

In de Spelersopgaaf in de app kan de teammanager wel spelers toevoegen en verwijderen uit het team. Dit kan je 8 dagen vóór een wedstrijd doen.

De Teammanager en de Voetbal.nl app!

• Ook kun je als Teammanager allerlei belangrijke en leuke zaken in de Voetbal.nl app regelen. Neem dus vooral een kijkje op deze pagina van Voetbal.nl. Daar lees je wat jij als Teammanager in de Voetbal.nl app kunt.

Foto's wijzigen van de teamleden

We hebben een video voor je klaar staan waarin we uitleggen hoe jij als teammanager heel eenvoudig de spelersfoto's van alle teamleden kunt vastleggen. Regel je dit in de Wedstrijdzaken app, dan zijn alle spelersfoto's ook direct bijgewerkt in de Voetbal.nl app en in Sportlink Club. En mocht jouw vereniging gebruik maken van de Sportlink Club.Website, dan zijn ook daar alle spelersfoto's direct bijgewertk

Wanneer kan ik een foto toevoegen?

• Bij teamleden die nog geen foto hebben kan je altijd een foto toevoegen
  • Bestaande foto’s kan je wijzigen tot 1 november. Daarna alleen, als het echt nodig is, door de KNVB.

Speelgerechtigdheid (beloftenteams)

Voor de beloftenteams van Betaald Voetbal Organisaties is het mogelijk om een speelgerechtigdheidscontrole te doen in de teammanager functionaliteit en het mDWF. Na het openen van de teammanager functionaliteit kan de weergave worden gewijzigd rechts boven in het scherm. Dit resulteert in een weergave waarbij voor elke speler een icoon wordt getoond met een groen, oranje of rode kleur. Op die icoon kan worden geklikt om informatie over de speelgerechtigdheid van die speler te ontvangen. Het is aan de teams zelf om deze spelers wel of niet te laten deelnemen aan de wedstrijd.

Uitleg kleuren

- de rode kleur betekent dat de speler niet speelgerechtigd is voor deze wedstrijd

- de oranje kleur betekent dat de speler misschien speelgerechtigd is voor deze wedstrijd, afhankelijk van deelname van andere spelers aan de wedstrijd. Van deze spelers mogen er op enig moment in de wedstrijd maximaal twee meedoen aan de wedstrijd.

- de groene kleur betekent dat de speler speelgerechtigd is voor de wedstrijd.

Controles

De controles die gedaan worden zijn tweeledig:

• Heeft de speler meer dan 10 OF 15 bindende wedstrijden meegedaan in het eerste team van de BVO. Het aantal wedstrijden is afhankelijk van de leeftijd van de speler. Is de speler geboren op of na 1 januari 1996 (in het seizoen 2018/'19), dan geldt de grens van 15 wedstrijden, anders zijn 10 wedstrijden van toepassing.
    • Spelers die meer dan 10 / 15 wedstrijden hebben meegedaan krijgen een rode kleur in de controle speelgerechtigdheid.
    • Spelers die ouder geboren zijn voor 1 januari 1996 en nog geen 10 wedstrijden hebben gespeeld in het eerste, krijgen een oranje kleur.
  • Heeft de speler meegedaan aan een competitiewedstrijd van het eerste team van de BVO direct voorafgaand aan de wedstrijd van het beloftenteam.
    • Spelers die hebben deelgenomen aan die competitiewedstrijd krijgen een oranje kleur.

Wat is deelname aan de wedstrijd?

Deelname aan de wedstrijd staat gelijk aan het zijn van basisspeler in de wedstrijd of het zijn van wisselspeler, die minimaal 45 minuten aan de wedstrijd heeft meegedaan.