Op deze pagina vinden jullie de meest gestelde vragen over het programma, standen, uitslagen en hoe je een wedstrijd kunt afgelasten. We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet:

Ik zie geen uitwedstrijden en ik ben wedstrijdsecretaris mdwf.

Dit klopt inderdaad. Als wedstrijdsecretaris Mdwf zje je alleen de thuiswedstrijden van jouw vereniging.

Ik ben teammanager van alle teams en ik krijg ze niet allemaal te zien

Je krijgt als teammanager maximaal 8 teams in beeld.

Ik zie geen programma in mijn app

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom er geen activiteiten te zien zijn bij programma. De oorzaken kunnen zijn:
1. Je bent niet als speler ingedeeld in een bondsteam door de vereniging in Sportlink Club. Neem contact op met de vereniging om je in een bondsteam in te delen.

2. De wedstrijd(en) is/zijn nog niet gepubliceerd door de bond. Hier is geen oplossing voor, dit is afhankelijk van wanneer de bond het programma publiceert.

3. Je bent official en hebt geen aanstelling waardoor het programma niet te zien is. Dit is ook weergegeven in het Official Portaal.

Ik ben official bij een wedstrijd, maar zie de wedstrijd niet in mijn programma. Wat nu?

Je ziet deze wedstrijd nog niet in je programma, omdat je nog niet als scheidsrechter bent toegevoegd op het digitale wedstrijdformulier.

Dit kan uiteraard snel voor je geregeld worden op de wedstrijddag door:

• één van de spelers of de aanvoerder van het thuisteam
  • de persoon met de functie Wedstrijdzaken mDWF

Meer informatie over de mogelijkheden binnen de KNVB Wedstrijdzaken app lees je op pagina Wat kan ik vanuit mijn functie met de app?

Moet ik mijn verenigingsscheidsrechters extra rechten geven, zodat hij de wedstrijd in de app ziet?

Nee, het is niet nodig om extra rechten aan deze leden toe te kennen. Als je deze persoon in Sportlink Club of op de wedstrijddag via de app toevoegt als scheidsrechter bij de wedstrijd, is de wedstrijd directzichtbaar in zijn/ haar programma.

Hoe ken ik een verenigingsofficial toe aan een wedstrijd?

• Tot 1 dag voor de wedstrijd kan een verenigingsofficial aan een wedstrijd worden toegevoegd in Sportlink Club via Wedstrijdprogramma
    • Scheidsrechters kunnen in bulk aangesteld worden via de verenigingsscheidsrechter functionaliteit.
  • Vanaf 1 dag voor de wedstrijd kan dit alleen via mDWF.

Er is een algehele storing en het is niet mogelijk om het mDWF in te vullen. Wat moet je doen?

De wedstrijd moet gewoon doorgaan. Als het een wedstrijd in de A-categorie is, moeten de spelersopgaven, kaarten en uitslag genoteerd te worden. Als het een wedstrijd in de B-categorie is, moeten de kaarten en de uitslag genoteerd te worden. Deze informatie kun je opsturen naar de KNVB afdeling competitie, die de informatie zal verwerken. Als de storing snel verholpen is, kun je het wedstrijdformulier alsnog digitaal invullen.

Ik wil een wedstrijd afgelasten, bijvoorbeeld vanwege slecht weer. Hoe regel ik dit?

Een wedstrijd afgelasten regel je via de app. De wedstrijdsecretaris mDWF of de scheidsrechter/offial kan een afgelasting vóór de wedstrijddag doorgeven. Zodra je een afgelasting voor de wedstrijddag doorgeeft, dan doe je dit altijd met de reden afgelast door vereniging. De overige redenen kunnen namelijk alleen op de wedstrijddag gekozen worden.

Het doorgeven van een afgelasting vindt plaats via de app in het mDWF of het uitslagenformulier. Hieronder de handleiding:

Afgelasten via het mDWF

1. Open het wedstrijdformulier

2. Klik op het agenda icoon (helemaal rechtsboven in het scherm) om versneld naar het afgelasten scherm te gaan

Als een afgelasting is doorgeven, dan verdwijnt de wedstrijd uit je programma. Als je de pushnotificaties hebt aangezet en je behoort in een bepaalde rol (teamlid, official of wedstrijdsecretaris) bij deze wedstrijd, dan word je op de hoogte gebracht van de ingevoerde afgelasting.

Afhankelijk van de reden behorend bij de afgelasting komt deze op een bepaalde manier terug in de app. Voor afgelastingen met reden afgelast door vereniging gelden de volgende voorwaarden:

• Een afgelaste wedstrijd in de toekomst plaatsvindt is zichtbaar in het programma.
  • Een afgelasting van een wedstrijd die vandaag plaatsvindt is zichtbaar in het programma en de uitslagen.
  • Een afgelasting van een wedstrijd die in het verleden heeft plaatsgevonden is zichtbaar in de uitslagen.

Voor afgelastingen met andere redenen (bijvoorbeeld niet op komen dagen) geldt dat deze redenen uitsluitend op de wedstrijddag gekozen kunnen worden. Deze wedstrijden verdwijnen na afgelasten uit het programma en zijn alleen nog via de uitslagen zichtbaar.

Op het moment dat de afgelaste wedstrijd (met reden afgelast door vereniging) opnieuw wordt ingepland en je behoort nog steeds in een bepaalde rol bij deze wedstrijd, dan komt deze weer terug in je programma. Je kunt dan niet meer zien, dat deze wedstrijd in het verleden is afgelast.

Er is een staking, hoe kan ik die doorgeven?

Een staking kan worden doorgegeven door de wedstrijdsecretaris mDWF of door de scheidsrechter bij de wedstrijd. Wedstrijden kunnen alleen worden gestaakt op de wedstrijddag door de wedstrijdsecretaris mDWF en de official. Een staking kan alleen worden doorgegeven bij wedstrijden die reeds gestart zijn.

Het doorgeven van een staking vindt plaats bij de vastlegging van het Dgitale Wedstrijd Formulier of het uitslagenformulier. Een staking kan niet versneld worden doorgegeven. Alle andere onderdelen van het wedstrijdformulier moeten eerst ingevuld zijn alvorens een staking ingevoerd kan worden.