Met Club.Dataservice zet je eenvoudig de meest actuele gegevens op je verenigingswebsite. Allerlei nuttige informatie zoals wedstrijdprogramma’s, standen, clubnieuws en bijvoorbeeld teamindelingen, maak je zo zichtbaar voor leden en andere geïnteresseerden!

Betrek je leden bij de club!

Betrokken leden. Dat is de kern van een moderne vereniging. Jullie leden zijn zeer geïnteresseerd in al het nieuws rond de wedstrijden. Programma, standen en uitslagen. Maar ook in andere activiteiten rond de vereniging. Het informeren van alle leden klinkt heel eenvoudig, maar hoe zorg je er nu voor dat de leden via jullie website, via de schermen in de kantine en via de smartphone altijd over de meest actuele informatie beschikken?

Goed om te weten dat je alle informatie vanuit Sportlink met Club.Dataservice beschikbaar hebt.

Op die manier maak je de verenigingscommunicatie nog waardevoller en bind je je leden. Niet alleen goed voor de leden, maar ook jullie sponsors kunnen profiteren van extra exposure.

Plaats eenvoudig gegevens uit Sportlink Club op de website!

Om gegevens uit Sportlink Club te tonen op de verenigingswebsite bevelen wij het volgende stappenplan aan:

1. Haal je client id op

Hoe je deze vindt, kun je lezen op de pagina Begrippenlijst Club.Dataservice

2. Leg de huisstijl vast

Dit doe je bij voorkeur met een CSS-stylesheet. In content management systemen als Wordpress, Joomla en Drupal zijn de stijlinstellingen in de backend te vinden. Programmeer je zelf dan definieer je je eigen css.

Gebruik je de gegevens uit de Javascript Library dan kun je voor elk artikel aparte stijlen definiëren met behulp van het id van de betreffende div en/of een class schrijven.

3. Maak een keuze uit de artikelen

Welke artikelen er beschikbaar zijn, vind je op de pagina Lijst met artikelen van Club.Dataservice

4. Kies per artikel de velden die gepubliceerd moeten worden

Werk je met de Javascript Library dan kun je daar de velden sorteren en aanvinken voor je de HTML-code genereert.

Programmeer je zelf dan krijg je alle output in een JSON-feed in een vaste sortering aangeleverd en kun je zelf sorteren en kiezen welke velden je afdrukt op de webpagina.

5. Maak de web-pagina's aan

6. Plaats de code die de artikelen toont in de web-pagina's

Dit kan de door de Javascript Library gegenereerde HTML-code zijn maar ook zelf geprogrammeerde code, in bijvoorbeeld PHP, JS of VB.

7. Publiceer de web-pagina's

Aanvullende informatie

Op de website van Sportlink Club vind je meer informatie over: