Als je een (korte) video wilt toevoegen - bijvoorbeeld een reclame-uiting van een adverteerder of een mededeling van een sponsor - kun je dit doen als volgt:

1. Voeg de video (kleiner dan 20MB) toe aan de Mediamanager

Dit doe je op dezelfde manier als waarop je een afbeelding toevoegt. Zie hiervoor Documenten en afbeeldingen uploaden

2. Klik op de thumbnail van de video in het overzicht van de Mediamanager

3. Klik op Copy url

4. Ga naar de pagina waar je de video op wilt tonen (of maak deze nieuw aan)

5. Plaats een HTML-widget

6. Plaats in de widget de volgende code:

<video muted loop autoplay src="XXXXXXX" type="video/mp4">
  Uw browser ondersteunt geen video's.
</video>

7. Plak op de plaats van de "X"-jes de url van de video die je hebt opgehaald uit de Mediamanager.

Let op:

De url moet beginnen met "https" en niet met "http".

De laatste regel is van belang omdat er oudere browsers kunnen zijn die de video niet tonen. Het is ook mogelijk om daar een alternatieve tekst te zetten die weergeeft waar de video over gaat.