Trainers en coaches, onderdeel van de teams én dus ook in je ledenadministratie.

In Sportlink Club hou je de administratie van al je teams bij. En dan gaat het uiteraard niet alleen om de spelers. Ook trainers en coaches maken onderdeel uit van diezelfde bondsteams. Door alle trainers en coaches in je ledenadministratie onderdeel te maken van de bondsteams, heb je altijd inzicht in wie de trainers en coaches zijn bij de vereniging. En handig, je kunt direct de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij iedere trainer/coach vastleggen. En zo zijn meer redenen te bedenken waarom het handig is alle trainers en coaches in je ledenadministratie op te nemen:

• Trainers en coaches willen wellicht wedstrijdzaken, zoals het wedstrijdformulier, bijhouden in de KNVB Wedstrijdzaken app. En dat kan alleen als je ze op de juiste manier registreert in Sportlink Club.
  • Willen trainers een opleidingstraject volgen van de KNVB (bijv. de Aftrapmodules), dan zullen deze personen herkenbaar als trainer of coach in de ledenadministratie geregistreerd moeten staan.
  • Omdat je alle trainers en coaches goed hebt vastgelegd in de administratie, kun je iedereen met deze functie bij de club heel eenvoudig mailen vanuit Sportlink Club. Zo hou je gemakkelijk contact met deze groep.
  • De KNVB biedt ondersteuning voor trainers en coaches. Door de trainers en coaches te registreren kan de KNVB hen gepersonaliseerd ondersteunen in hun rol als trainer/coach.

Dé handleiding voor het toevoegen van trainers en coaches in Sportlink Club.

Hoe zorg je ervoor dat alle trainers en coaches op de juiste wijze in jouw ledenadministratie staan? We leggen het hieronder stap voor stap uit.

1. Ga in Sportlink Club naar Wedstrijdzaken

2. Kies voor Teams en weer voor Teams

3. Dubbelklik op het team waaraan je een trainer/coach wilt toevoegen

Een nieuw scherm wordt geopend. Daar zie je 3 tabbladen (Spelers, Bondsdeelnemers, Lokale deelnemers). Kies voor Bondsdeelnemers.

4. Klik rechts onderin op

Het volgende scherm verschijnt.

5. Kies bij Type voor Technische Staf

6. Selecteer de functie Trainer/coach

7. Vul de voor- en/of achternaam van de persoon in die je wilt toevoegen

8. Klik tenslotte op

9. Selecteer de persoon die je als trainer/coach wilt toevoegen

Het vinkje bij 'Op wedstrijdformulier?' staat automatisch al aan. Dit betekent dat de persoon die jij als trainer/coach gaat toevoegen aan het bondsteam, ook op het wedstrijdformulier wordt geplaatst. Wil je dit niet? Dan kun je het vinkje uitzetten

11. Klik tot slot op Opslaan en sluiten

Je hebt de trainer/coach nu succesvol toegevoegd aan het bondsteam. Zodra je via Wedstrijdzaken > Teams op het betreffende team klikt, zie je dat de trainer/coach nu onderdeel uitmaakt van het team.

Teammanagers ook al toegevoegd aan de bondsteams?

Je kunt in Sportlink Club ook de Teammanagers van de teams toevoegen. Erg belangrijk! Want zodra iemand in de ledenadministratie als Teammanager is geregistreerd, heeft diegene in de KNVB Wedstrijdzaken toegang tot het regelen van de wedstrijdzaken. Je leest hier hoe je een teammanager aan een bondsteam toevoegt.