Deze pagina geeft meer informatie over aanpassingen en nieuwe functies die in Sportlink Club en in de apps zijn toegevoegd. Waar nodig kun je eenvoudig doorklikken naar de handleidingen van de nieuwe functies. Verbeteringen in Sportlink Club zijn doorgevoerd op basis van de waardvolle input van sportbonden, verenigingen en gebruikers van Sportlink Club en de apps.

Sportlink Club

18 juli

Organisaties als sponsor

In Sportlink Club kun je een sponsor vastleggen bij de organisatie. Het was al mogelijk om bij een organisatie aan te geven of het een sponsor betreft door een sponsorcontract toe te voegen. We hebben het nu ook zo gemaakt dat je kunt zoeken op organisaties die als sponsor geregistreerd staan of een sponsorcontract hebben.

Alle informatie hierover staat beschreven op de volgende pagina's:

Beschikbaarheid vrijwilligers

Het is nu mogelijk om in bulk de begin en eindtijd van de beschikbaarheid aan te passen. Wil je meer informatie over Club.Vrijwilligers? Ga dan naar pagina Club.Vrijwilligers

Trainingen

Naast het overzicht in de app bij de overige statistieken nu ook een overzicht beschikbaar in Sportlink Club. De trainers kunnen in één oogopslag zien welke spelers aanwezig waren op de trainingen en wie niet.

Spelers hebben in de app de mogelijkheid om aan te geven dat ze het nog niet weten of ze aanwezig zijn door het vraagteken aan te klikken. Aan de trainer de taak om de aanwezigheid aan te passen zodat je correcte overzichten hebt.

Meer informatie over deze rapportage staat beschreven op pagina Overzicht aanwezigheid trainingen.

Gebruikersbeheer

Vanaf nu is het mogelijk om per autorisatie in te stellen of de gebruiker de gegevens ook mag exporteren.

Wil je meer informatie over gebruikersbeheer? Bijvoorbeeld hoe je een rol samenstelt en hoe je een gebruiker de juiste rechten geeft? Kijk dan op pagina Gebruikersbeheer.

Documenten toevoegen

Het is nu mogelijk om diverse verenigingsdocumenten toe te voegen in Sportlink Club. Zo kun je hier bijvoorbeeld het Privacy Statement toevoegen of de notulen van de ledenvergadering.

Wil je weten hoe je een document kunt toevoegen? Lees dan de stappen op pagina Documenten toevoegen

Actieve bondsteams tonen vanuit persoonsscherm

Wat hebben we de afgelopen jaren een vragen gehad over het toevoegen van de kolom bondsteams bij het zoekscherm persoon. En wat hebben we hard gewerkt om dit te kunnen realiseren! Vanaf nu is het mogelijk om vanuit het persoonsscherm een overzicht te maken met het actieve bondsteam waar het lid deel van uit maakt.

Echter....het kunnen tonen van dit overzicht bezorgd ons ook wat kriebels in de buik, want het vraagt enorm veel van het systeem. Wij zullen daarom de performance van de systemen de komende periode zeer goed in de gaten houden. Mocht blijken dat de performance van Sportlink Club verminderd, zullen wij deze optie uitschakelen. Uiteraard gaan wij dan verder met zoeken naar de mogelijkheden om dit overzicht wel aan te bieden in Sportlink Club.

Boekhouding: Budgetten invoeren

Een veel gehoorde wens van de boekhouders die club.boekhouding gebruiken was de mogelijkheid om de begroting vast te leggen in Sportlink. Je kunt nu de begroting invoeren en overzichten maken. Alle informatie over het invoeren van budgetten lees je op pagina Budgetten invoeren.

Teamfoto's op de website

In Sportlink Club heb je de mogelijkheid om een teamfoto toe te voegen bij de teams om deze vervolgens ook op de website te tonen. De teamfoto werd opgeslagen met een maximale breedte van 440px. Vanuit de gebruikers hebben we vaak de opmerking gekregen dat hierdoor de foto eigenlijk te klein op de website werd weergegeven. Dus hebben we het formaat aangepast. Het maximum voor het toevoegen van nieuwe foto's is nu 1920x1440. Bestaande foto's hebben nog wel het oude formaat.

11 juli

Club.TV

Clubactiviteiten delen op tv

In Club.TV staat een nieuwe widget voor je klaar, de activiteitenwidget. Wat houdt dit in? In Sportlink Club kun je alle clubactiviteiten vastleggen. Denk aan een ledenvergadering, de zomerse barbecue, het kampioensfeest en voetbalclinics. Hartstikke goed dat de vereniging deze activiteiten organiseert. Onderdeel van het organiseren is ervoor te zorgen dat leden en fans op de hoogte zijn van deze activiteiten. Want je wilt natuurlijk een zo groot mogelijke opkomst bij de clubactiviteiten. En hier gaat de activiteitenwidget je bij helpen. Leg je de clubactiviteiten namelijk goed vast in Sportlink Club, dan speelt de activiteitenwidget deze activiteiten vervolgens direct af op de tv in de kantine. Kortom, alle bezoekers op de club zijn direct op de hoogte!

Je eigen club tv fragment

We hebben een mooi tv-fragment opgemaakt en daar kunnen wij het clublogo van jouw vereniging in plaatsen. Hierdoor herkennen de kijkers in de kantine nóg meer dat Club.TV echt iets van de vereniging zelf is. Wil jij ook dat we zo’n gaaf fragment met jouw clublogo opmaken? Dat kan! Het enige dat je hoeft te doen is je clublogo hier uploaden en dan zorgen wij ervoor dat dit afspeelmoment met jouw clublogo wordt opgemaakt. Helemaal gratis uiteraard! Zodra we het logo van je hebben ontvangen, gaan wij aan de slag en houden we je per e-mail op de hoogte zodra het fragment beschikbaar is in Club.TV.

10 juli

Email verzenden vanuit Sportlink Club

In Sportlink Club is het mogelijk om de leden een e-mail te sturen. Voorheen werden de mailadressen in de 'aan' gezet. Vanaf heden worden de mailadressen in de 'bcc' gezet, zodat de mailadressen niet voor alle ontvangen zichtbaar zijn.

Wachtwoord Sportlink Club

Voor gebruikers van Sportlink Club is het nu mogelijk zelf hun wachtwoord aan te passen naar een gewenst wachtwoord. Dit kun je doen bij de gebruikersinstellingen.

Wil je weten hoe je precies het wachtwoord kunt wijzigen? Kijk dan op pagina Wachtwoord wijzigen.

Overige verbeteringen

• Bij het wijzigen van een lidsoort oud lid/ relatie naar een bondslid hebben we een pop up toegevoegd, zodat je niet vergeet om (indien nodig) de spelactiviteit toe te voegen.
  • Ter verduidelijking hebben we de kolomnaam Leeftijd op het tabblad bondsdeelnemers bij de teams aangepast naar Leeftijd op peildatum.