Zorg dat je er klaar voor bent.

Op het moment dat een wedstrijd moet worden afgelast, is het fijn dat iemand op de club is die dit daadwerkelijk kan. Je kunt alvast de juiste voorbereidingen treffen zodat je zeker weet dat alles rondom het afgelasten van wedstrijden goed is geregeld. Dan sta je op de wedstrijddag niet voor verrassingen. Wat kun je regelen? Zorg dat er bijvoorbeeld voor dat voldoende mensen als Wedstrijdsecretaris mDWF kunnen inloggen in de KNVB Wedstrijdzaken app.

1. Hebben de juiste mensen de mogelijkheid een wedstrijd te afgelasten?

Vorig seizoen hebben jullie vast en zeker de wedstrijdsecretarissen voor het mDWF vastgelegd in Sportlink Club. Het is goed om toch nog even te controleren of dit nog steeds de juiste mensen zijn. Met behulp van het zoekscherm kan je eenvoudig controleren welke leden de verenigingsfunctie Mdwf hebben: Zoek en vind

Misschien zijn er wel nieuwe vrijwilligers die ook graag tijdens de wedstrijddag willen ondersteunen. Zorg dat deze vrijwilligers straks ook wedstrijden kunnen afgelasten en geef ze de functie Wedstrijdsecretaris mDWF. Weet je niet precies hoe je dat moet doen? Wij helpen je daar graag bij: Toevoegen wedstrijdsecretaris mDWF.

2. En hebben deze mensen een actief account voor de KNVB Wedstrijdzaken app?

In het overzicht app accounts in Sportlink Club kan je heel mooi zien welke leden een actief account voor de KNVB Wedstrijdzaken app hebben. Wij raden jullie aan om dit overzicht eens te bekijken. Hebben de personen die op de wedstrijddag gaan ondersteunen nog geen actief account? Vraag dan of ze een account aanmaken en deze activeren. Zo kunnen ze straks eenvoudig wedstrijden afgelasten.

Meer informatie zie: Overzicht app accounts.

3. Vanaf wanneer mag ik een wedstrijd afgelasten?

Zorg er voor dat je weet vanaf wanneer je een wedstrijd mag afgelasten.

• De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf 2 dagen voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app
  • De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app

Extra tip: Zodra het besluit tot afgelasting is genomen, voer dit dan zo snel mogelijk in. Dan zijn alle leden en de tegenstanders snel op de hoogte en weet iedereen of de wedstrijd nog doorgaat of is afgelast.

4. Hou het weerbericht in de gaten

Storm, hagel, sneeuw, vorst….het kunnen allemaal redenen zijn om een wedstrijd te afgelasten. Hou daarom het weer goed in de gaten, zodat je zo snel mogelijk de wedstrijd kunt afgelasten. En zo voorkomt dat teams al onderweg zijn naar de wedstrijd.