Heeft jouw vereniging interesse in Club.Dataservice, maar is één en ander toch nog niet helemaal duidelijk? Klik op de vraag hieronder en het antwoord verschijnt.

Voor wie is Club.Dataservice geschikt? En voor wie niet?

Club.Dataservice raden wij aan verenigingen aan die via diverse communicatiekanalen met hun leden willen communiceren en die zelf programmeerkennis in huis hebben of dit willen uitbesteden. Wanneer jouw vereniging de digitale communicatiekanalen in eigen beheer heeft en deze wil verrijken met data uit Sportlink Club kun je via Club.Dataservice hier je eigen vorm aan geven.

Bij twijfel: bel dan vooral de Servicedesk!

Wat krijg ik precies?

Elke Club.Dataservice gebruiker krijgt de beschikking over ruwe data uit de Sportlink-systemen die geïntegreerd kunnen worden in verschillende communicatie-producten, zoals bijvoorbeeld een website, een mobiele app of een narrowcasting-applicatie. Deze data worden aangeboden in de vorm van JSON-feeds, via een aanroep van de webservice met de ClientID van de vereniging, de artikelnaam en eventuele argumenten en parameters.

Wat zijn de kosten van Club.Dataservice?

Het tarief van Club.Dataservice is afhankelijk van het aantal leden van de vereniging. Ga naar de Shop in Sportlink Club (zie afbeelding hieronder), klik op Bestellen en het tarief van Club.Dataservice voor jouw vereniging verschijnt.

Als je een voordeelpakket bestelt met Club.Dataservice er in, dan zijn andere tarieven van toepassing.

Hoe kan ik Club.Dataservice aanschaffen?

1. Je bestelt Club.Dataservice in de Shop in Sportlink Club (zie afbeelding hieronder)

2. Er wordt vervolgens een ClientID voor de vereniging aangemaakt. De ClientID is zichtbaar in Sportlink Club via het menu Vereniging > Beheer > Gebruikersbeheer en vervolgens het tabblad Clubsite. Meer info zie Inloggegevens verenigingswebsite

3. Nu kun je zelf aan de slag met het maken van de website. Hierbij kun je gebruik maken van data uit Sportlink Club.
Als extra hulpmiddel is er door Sportlink Services een Javascript Library ontwikkeld die je kunt gebruiken bij het maken van de website. Deze Library biedt echter beperke functionaliteiten.