In de pakketten (voor voetbalverenigingen) en in de losse producten Club.Website, Club.Dataservice en Club.TV (voor honk en softbal, handbal, voetbal en korfbalverenigingen) zit Club.Ads inbegrepen. Met Club.Ads kun je heel eenvoudig advertenties en/of sponsoruitingen tonen op de website van je vereniging.

Indien de bond waar je vereniging bij is aangesloten het gebruik van Club.Ads verplicht stelt bij afname van het pakket Beter of de losse producten Club.Dataservice en Club.TV dien je de website zo in te richten dat in ieder geval de formaten splashpage, leaderboard en skyscraper geplaatst worden. Momenteel is dit het geval met verenigingen die zijn aangesloten bij de KNVB.
Als gebruiker van het pakket Beter of Club.Dataservice zul je daar als webprogrammeur zelf voor moeten zorgen.

Om te zien hoe je Club.Ads-advertenties op je website plaatst, lees deze pagina: Hoe plaats ik mijn Club.Ads-advertenties op mijn website?.

Soorten advertenties/sponsoruitingen

Advertenties en sponsoruitingen worden getoond in de vorm van banners. Hiervan zijn verschillende vormen:

Op deze pagina zetten wij uiteen hoe je er als webbeheerder voor zorgt dat de advertenties en sponsoruitingen vanuit Club.Ads correct op je website worden getoond.

Banners voor een groot beeldscherm (computer)

1. Splashpage

Deze advertentie wordt één keer per browsersessie getoond zodra de website wordt geopend. Er word dan een cookie vanuit het bannersysteem gezet. De splashpage wordt altijd in het midden van het scherm gezet met een donker transparante achtergrond. De gebruiker kan deze splashpage wegklikken. De minimale schermbreedte waarop de splashpage getoond wordt is 1025px.

of

2. Hoofd-sponsor banner (groen)

Deze banner wordt rechtsboven in de webpagina getoond. De minimale schermbreedte waarop deze banner getoond wordt is 1025px.

3. Billboard of Leaderboard (geel)

De billboard wordt getoond in 970x250 pixels, de leaderboard in 827x90 pixels. Wij raden aan deze te plaatsen in de buurt van de header of een horizontale menubalk. De minimale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 1025px.

4. Skyscraper (oranje)

De skyscraper wordt alleen op grotere schermen getoond in 120x600 pixels. Wij raden deze te plaatsen aan de linker- of rechterzijde van de website, naast de content. De minimale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 1794px.

Banner voor een klein beeldscherm (tablet)

1. Hoofd-sponsor banner (groen)

Op tablet-formaat hoeft alleen deze banner getoond te worden. De maximale schermbreedte waarop deze banner getoond wordt is 1024px. De minimale schermbreedte is 768px.

Banner voor een het beeldscherm van een mobiele telefoon

1. Mobiele Rectangle (blauw)

Op een mobiele telefoon hoeft alleen dee mobiele rectangle getoond te worden. De maximale schermbreedte waarop deze getoond wordt is 767px.

Welke banners worden getoond bij welke schermgroottes?

In de onderstaande tabel zie je bij welke schermbreedte je welke advertentie of sponsoruitingen je kunt verwachten.

Type bannerMobiel (<768px)Klein scherm (768-1024px)Groot scherm (>1024px)Formaat (bxh)
Mobiele rectangleX

320x240
Hoofdsponsor
XX600x160
Billboard/leaderboard

X970x250
728x90
Skyscraper

X120x600
Halfpage ad

X336x600
Rectangle

X336x280
Splashpage

X800x600
Overige sponsor banner

X336x280