Het is mogelijk in de Sportlink Club.Website een Google formulier maar ook om de Google Form-plugin toe te voegen.

Google formulier

Volg de volgende stappen om een Google formulier te implementeren:

1. Ga naar www.google.nl en log daar in

Heb je nog geen Google account ga dan naar www.google.com en maak een Google account aan

2. Als je ingelogd bent bij Google ga je naar je Google Drive

Rechtsboven bevindt zich een icoon met 9 blokjes.

3. Klik op deze icoon en dan op "Drive"

4. In Mijn Drive klik je linksboven op "Nieuw" en dan helemaal onderaan op "Meer"

Vervolgens zie je de Google formulieren staan.

5. Maak het formulier aan

6. Als je klaar bent klik dan op "Verzenden"

Vervolgens zie je "Verzenden via" staan.

7. Kies voor de optie "<>"

Je kunt in het vak "HTML insluiten" alvast de hoogte en de breedte aanpassen maar dit kun je ook later doen (zie stap 11)

8. Klik vervolgens op "Kopiëren"

9. Ga naar jullie Sportlink Club.Website

10. Plaats de HTML-widget op de pagina waar het Google-formulier moet komen te staan en plak de iframe (de HTML-code die je bij Google hebt gekopiëerd) in de widget

In de url in de iframe staat een token die voor elk formulier anders is (zie voorbeeld hieronder).

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/{token}/viewform?embedded=true"
width="760" height="500"
frameborder="0"
marginheight="0" marginwidth="0">Formulier wordt geladen...</iframe>

11. Staat het formulier nog niet mooi op jullie Sportlink Club.Website pas dan in de HTML-widget eventueel de hoogte (height) en breedte (width) van het iframe aan