Nieuwsberichten worden in de Club.Website standaard opgeslagen als gepubliceerd. Het is echter ook mogelijk een bericht als concept (in het Engels: draft) op te slaan, zodat het pas gepubliceerd wordt op een door jou te bepalen tijdstip.

Gepubliceerde berichten zijn direct zichtbaar voor de bezoekers van je website en worden ook in de zoekresultaten weergegeven.

Concept-berichten zijn alleen zichtbaar voor de beheerder en de editor en worden niet in de zoekresultaten weergegeven.

De status van een bericht kan gepubliceerd of concept zijn.

Om een concept-bericht te maken neem je de volgende stappen:

1. Maak een bericht aan via de knop Nieuwe pagina:
Ken er geen categorie aan toe en voeg nog geen inhoud toe. Je ziet nu een leeg bericht voor je. Omdat dit bericht nog geen categorie(ën) heeft wordt het nog niet in een nieuws-widget getoond.

2. Ga naar de backend

3. Ga aan de rechterkant van het scherm naar het vak Publiceren

4. Klik op de link Bewerken achter Status, kies Concept en klik op OK

5. Klik op de link Bewerken achter Geplaatst op, vul de gewenste publicatiedatum en tijd in en klik op OK

6. Klik op de knop Concept opslaan

Let op! Klik niet op de knop Publiceren want dan maak je je instellingen ongedaan en wordt het bericht weer meteen openbaar!

7. Ken de gewenste categorie toe aan het bericht

8. Ga terug naar het bericht in de frontend en maak het af
Het bericht zal op de door jou opgegeven datum en tijd vanzelf verschijnen op de website.