Het betalen van facturen voor contributie, activiteiten of bijvoorbeeld kleedgeld; dat willen we gemakkelijker maken. Voor jouw vereniging, voor de penningmeester én voor je leden. Je kunt er in Sportlink Club.Contributie voor zorgen dat op een factuur een betaallink wordt toegevoegd voor de leden die als betaalwijze "Bank/kas" hebben en handmatig betalen. Dit betekent dat deze leden in hun mailfactuur op de link kunnen klikken en zo direct de betaling kunnen afronden. Hieronder leggen we uit hoe jouw vereniging deze betaallink op de facturen kan plaatsen.
We zetten de stappen voor je op een rijtje.

Stap 1. Maak een account bij Mollie aan.

Regel dat op de website van Mollie.

Stap 2. Maak een grootboekrekening aan.

Deze grootboekrekening ga je namelijk als tussenrekening gebruiken. Later in dit stappenplan heb je de grootboekrekening nodig, daarom adviseren we nu al om alvast de grootboekrekening aan te maken. Lees hier hoe je dit regelt: Aanmaken grootboekrekeningen.

Stap 3. Vul in Sportlink Club bij de Contributie instellingen de gegevens van Mollie in.

Klik hiervoor op de knop Mollie betalingen instellingen.

Onderstaand scherm verschijnt:

Stap 4. Vul de volgende velden in

• Gebruik Mollie: Geef aan dat je Mollie wilt gebruiken
  • Mollie API-key: Vul de Mollie API-key in die je het ontvangen bij het aanmaken van je account bij Mollie.
  • Url betaling geslaagd: Vul hier de url in van de pagina op jullie website. Wij raden je aan om samen met jullie webmaster een pagina op de website aan te maken met een toelichting over de betaling. Denk bijvoorbeeld aan een bedankje. De leden komen na betaling van de factuur op deze pagina terecht.
  • Grootboekrekening: Als laatste zoek je de grootboekrekening die je bij stap 1 hebt aangemaakt en sla dit op.

De voorbereidingen zijn nu gereed. Dit betekent dat als je vanaf nu facturen voor de contributie verstuurt, er automatisch een betaallink op de factuur wordt getoond. Nog even lezen hoe je facturen via Club.Contributie verstuurt? Pak dan onze handleiding erbij: Facturering contributie.

Wat gebeurt er nadat iemand online de factuur heeft betaald?

Zodra het lid de factuur online betaald heeft, verandert de status van de factuur in Betaald en staat de factuur niet meer open bij het lid. Het wordt doorgeboekt naar de Mollie tussenrekening. Zodra Mollie het bedrag heeft ontvangen, zorgt Mollie ervoor dat het bedrag aan de vereniging wordt uitbetaald. Wanneer het bedrag wordt uitbetaald hangt af van je instellingen bij Mollie. Meer informatie over het uitbetalen vind je op de website van Mollie: Wanneer betaalt Mollie uit?

Zodra je de uitbetaling van Mollie op je bankrekening hebt ontvangen, kan de uitbetaling in Sportlink Club worden verwerkt. Zie Hoe verwerk ik de betalingen?

Zijn er kosten verbonden aan het online betalen?

Sportlink brengt geen kosten in rekening voor het aanbieden van online betaalmethoden. Als je leden een succesvolle betaling uitvoeren via Mollie, brengt Mollie wel transactiekosten in rekening. De transactiekosten worden automatisch ingehouden op het bedrag dat Mollie aan je uitbetaalt.

Van de ontvangen betalingen worden direct de transactiekosten door Mollie in rekening gebracht.

Voorbeeld

Stel dat een van je leden € 100,- contributie betaalt, dan ontvangt de club bijvoorbeeld € 99,71. Je boekt dan € 100,- als ontvangst in de bank op de Mollie tussenrekening. De kosten van € 0,29 boek je op bijvoorbeeld "Transactiekosten". Zo is je Mollie tussenrekening steeds in evenwicht en heb je altijd inzichtelijk welke kosten je hebt gemaakt.

De betaallink ook op de aanmaningen

Op het moment dat een lid niet betaalt of een incasso storneert verstuur je uiteraard een aanmaning.

Het mooie is dat de betaallink van Mollie ook op de aanmaning verschijnt. Zo kan de openstaande post direct via de betaallink voldaan kan worden. Dit geldt uiteraard ook voor de leden die hun automatische incasso storneren.