Voordat de competities van start gaan, is belangrijk dat jouw vereniging de teams bij de KNVB heeft ingeschreven. Op basis van alle ingeschreven teams kan de KNVB namelijk de competitie goed indelen. Teams inschrijven doe je in Sportlink Club.

Goed om te weten: om teams in Sportlink Club te kunnen inschrijven, dien je de 'rechten' Wedstrijdzaken of Teaminschrijvingen in Sportlink Club te hebben. De beheerder van Sportlink Club kan die rechten toedienen. En een handige tip als je aan de slag gaat met de teaminschrijvingen, pak de menukaarten (met oa leeftijdsgroepen/geboortejaren) van de KNVB er op deze pagina even bij. Ook goed om hier te vermelden: het inschrijven van de teams regel je in de periode 1 t/m 20 juni.

Op deze pagina vind je alle uitleg over het inschrijven van de teams. Kijk je liever een video met uitleg? Die vind je via deze link.

Het hoofdscherm Teaminschrijvingen

Neem de volgende stappen om de teams in te schrijven.

1. Ga naar menu item Wedstrijdzaken

2. Kies Teaminschrijvingen

3. En kies Inschrijven

Er wordt een nieuw scherm geopend. Alle teams die actief zijn geweest in het voorgaande seizoen zijn zichtbaar op het hoofdscherm.

Verplichte velden

De teaminschrijvingen kent zes verplichte velden: deelname beker, voorkeursaccommodatie, voorkeursveld, uitwijk naar kunstgras, leeftijdsspecificatie (senioren en pupillen) en voorkeursspeeldag (specifiek zaalvoetbal).

Het systeem helpt je bij het inschrijven van de teams. Heb je velden goed ingevuld? Dan verschijnt er een groen vinkje achter het team. Indien één van deze verplichte velden niet is ingevuld zie je een rood kruisje achter het team staan. Om erachter te komen welk veld niet is ingevuld klik je op het rode kruisje. Er verschijnt een scherm waarop je kan zien wat juist en nog niet juist is ingevuld:

Team toevoegen

Nieuwe teams kun je opgeven in verschillende categorieën. Op basis van teams die al bij de teaminschrijvingen vermeld staan, bepaalt het systeem zelf de nieuwe teamnaam.

1. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

2. Selecteer de leeftijdscategorie

3. Selecteer de teamnaam

4. Selecteer het geslacht van de spelers van het team

5. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

Zoek de gewenste accommodatie en klik op

6. Vul de voorkeurstijd van het team in

7. Vul indien gewenst een opmerking toe bij dit team

8. Klik op

Teams terugtrekken

Het is mogelijk om zelf een team terug te trekken uit de competitie. Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Klik op de

De volgende melding verschijnt.

2. Bevestig met Ja

Het team krijgt nu de status Vervallen.

Opgeven voorkeursaccommodatie

1. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

2. Zoek de gewenste accommodatie

3. Klik op

Teamvoorkeuren

De voorkeuren van een team zijn op twee manieren in te stellen. Dit kun je direct doen door gegevens in te stellen zoals in het kader aangegeven. Vergeet de wijzigingen niet op te slaan.

of

1. Klik op de teamnaam

Het volgende scherm verschijnt:

In dit scherm kunnen de voorkeuren van het team worden vastgelegd. Bijvoorbeeld de voorkeursdag, de voorkeursaccommodatie en de voorkeurstijd.

Om de wijzigingen op te slaan klik je op het blauwe diskette icoontje rechtsonder. Lukt het opslaan niet en staat er een rood kruisje naast de diskette? (zie linker afbeelding hieronder) Dat betekent dat je een veld vergeten bent om in te vullen. Als je alle velden hebt ingevuld verandert het rode kruisje naar een groen vinkje. (zie rechter afbeelding hieronder).

2. Klik op

3. Vul de accommodatienaam in

4. Vul de plaats in

5. Klik op

6. Selecteer de accommodatie

7. Bevestig door te klikken op

Uit/ thuis wensen

Je kunt ook aangeven of er wensen zijn voor uit of thuis spelen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw vereniging graag wil dat het 1e en 2e team altijd in dezelfde speelweekenden thuis spelen. Of misschien wil je juist, in verband met de veldindeling, dat wanneer het 1e thuis speelt, dat het 2e dan uit speelt. Die voorkeuren geef je aan bij het inschrijven van de teams zodat de KNVB hier rekening mee kan houden.

Erg belangrijk:

Geef je voorkeur voor het thuis/uit spelen ALTIJD op bij beide teams die het betreft. Wil je dus dat het 1e team thuis speelt als het 2e team ook thuis speelt? Geef dan bij zowel het 1e als bij het 2e team deze voorkeur aan.

1. Selecteer een van de teams waarvoor je de wens wilt opgeven

2. Klik op  om een wens toe te voegen. Het volgende scherm verschijnt:

3. Zoek het team van de vereniging op waarvoor de voorkeur ingesteld moet worden

4. Selecteer het 'andere team'

5. Vink de optie Samen thuis? WEL aan als je wel samen thuis wilt spelen en vink het NIET aan als je niet tegelijk thuis wilt spelen

6. Sla de wijziging op met

Wel/Niet gelijk thuisspelen met team buiten de vereniging

1. Selecteer een van de teams waarvoor je de wens wilt opgeven

2. Klik op

3. Zoek de vereniging op waarmee niet tegelijk moet worden gespeeld

4. En selecteer het 'andere team'

5. Vink de optie Samen thuis? WEL aan als je wel samen thuis wilt spelen en vink het NIET aan als je niet tegelijk thuis wilt spelen

6. Sla de wijziging op met

Verhinderingsdatum opgeven voor de vereniging

1. Klik op

Onderstaand scherm verschijnt:

<

2. Vul de datum in

3. Selecteer de reden

4. Klik op

De verhindering is nu toegevoegd. Als je een verhindering wilt verwijderen selecteer je de betreffende regel bij Verhinderingen en klik je vervolgens op

Definitief maken inschrijving

1. Klik op

De volgende melding verschijnt:

2. Bevestig door te klikken op Ja

Foutmelding tijdens verzenden

Het is mogelijk dat na het drukken op de knop Verzenden een melding verschijnt over de voorkeursvelden:

In dit geval neem je de volgende stappen:

1. Zoek de standaard-teams op en (bij voetbal) de O9 en O8-teams

2. Klik rechts van de Voorkeursaccommodatie op

Er verschijnt nu een popup venster Kies voorkeursaccommodatie (zie afbeelding hieronder)