Deze pagina geeft meer informatie over aanpassingen en nieuwe functies die in Sportlink Club en in de aanvullende producten zijn toegevoegd. Waar nodig kun je eenvoudig doorklikken naar de handleidingen van de nieuwe functies. Verbeteringen in Sportlink Club zijn doorgevoerd op basis van de waardevolle input van sportbonden, verenigingen en gebruikers van Sportlink Club en de apps.

Updates 31 mei

Club.Basis

Overschrijvingen
Bezig met de overschrijvingen en wil je graag weten of de bond er al mee aan de slag is gegaan? Opmerkingen die gerelateerd zijn aan een overschrijving, zijn vanaf nu eenvoudig terug te vinden in Sportlink Club. Via het menu Personen - Overschrijvingen worden alle opmerkingen, door bijvoorbeeld de bond ingevoerd, onder in het scherm direct weergegeven. Wel eerst even de speler selecteren, dan verschijnen de opmerkingen. Ook zijn er kolommen beschikbaar waardoor je direct ziet of er een opmerking is geplaatst. Door de kolom 'Opmerkingen?' toe te voegen, die je dmv een vinkje of er daadwerkelijk een opmerking is geplaatst.

Voor voetbalverenigingen is er op bovenstaande scherm een tabblad genaamd 'Opwaardeer B>A. Selecteer je daar een regel, verschijnt de button 'Toon opmerkingen' zodat je de opmerking kunt inzien. Ook wordt vanuit dat tabblad  onder andere doorverwezen naar de website van de KNVB waar je alles leest over het onderwerp Overschrijvingen.

We hebben in Sportlink de url gewijzigd achter 'Veelgestelde vragen' aangezien alle informatie over overschrijvingen vanaf nu te vinden is op: https://www.knvb.nl/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/overschrijvingen/nationale-overschrijvingen

Dispensaties > Dossier
Zodra jouw vereniging een dispensatieverzoek (opwaardeerverzoek van categorie B naar A) heeft ingediend, kun je in Sportlink Club de status van je verzoek volgen. We krijgen regelmatig vragen waar de vereniging in Sportlink reacties van de KNVB met betrekking tot het verzoek kan vinden. Dat kon altijd al via de button ‘Dispensaties’. We hebben de naam veranderd naar ‘Dossier’. Selecteer je dus een speler waar dispenstatie voor is aangevraagd, dan verschijnt de button Dossier. Zo is het net iets duidelijker dat daar het dossier met informatie over het verzoek van de betreffende speler is terug te vinden. Goed om te weten: moet jouw club iets doen tbv het verzoek, dan is het mogelijk onder de knop Dossier iets toe te voegen, aan te passen. Dient de bond iets te doen, dan kan jouw vereniging 'even' niks doen en is alles onder de knop 'Read only'.

Accommodaties - velden en tijden verschuiven
In Sportlink Club kun je zien tot welke datum het mogelijk is om tijden en velden te verschuiven voor de thuiswedstrijden. Zodra je de accommodatiebezetting in SLC opent (Wedstrijdzaken > Accommodatiebezetting > Accommodatiebezetting) dan heb je daar een kolom met de naam 'Deadline'. We hebben gemerkt dat het verwarrend is of men tót of tot en met de genoemde datum alle velden en tijden kan verschuiven. Vandaar dat we de kolomnaam hebben gewijzigd in: 'Wijzigen vóór datum’. Kleine update, maar via deze productupdate ook direct de tip deze kolom te bekijken zodra je met het verschuiven van velden en tijden aan de slag gaat. Dan weet je zeker dat je vóór de deadline alles in orde hebt.

De apps

Foutmeldingen in de app

Sporters, ouders en fans kijken regelmatig in de app. Waar wordt er gespeeld, wanneer, tegen wie... In de afgelopen weken werd regelmatig bovenin de app een rode foutmelding getoond. Niet prettig, dat beseffen we. Voor veel mensen die de app gebruiken, is de foutmelding inmiddels verdwenen. Maar het kan nog voorkomen dat je de foutmelding ziet. Wij hebben de monitoring inmiddels flink uitgebreid en onderzoeken constant de problemen om alles te kunnen oplossen. Even uitloggen en opnieuw inloggen helpt ook. Net als het downloaden van de nieuwste versie van de app.

Updates 20 mei

Club.Website

Nieuwe opmaak van spelersfoto's

Met behulp van Club.Website is het vullen van je teampagina's een makkie. Een goed voorbeeld: Spelersnamen en spelersfoto's worden vanuit je ledenadministratie automatisch op je website (vaak op de teampagina's) getoond. Verandert iemand zijn spelersfoto in de app of in de ledenadministratie? Dan is je website ook direct bijgewerkt. We hebben iets nieuws gemaakt in de opmaak voor jouw teampagina's. Wat nieuw is, is dat je spelersfoto's als visitekaartje op de teampagina kunt tonen. Een voorbeeld zie je op deze teampagina. Ziet er gaaf uit toch?!

Notities bij het aanmeldformulier

Met Club.Website kun je een aanmeldformulier op je site plaatsen. Een formulier waar nieuwe leden zich kunnen aanmelden. Het grote voordeel hiervan is dat de aanmelding direct is terug te zien in jullie ledenadministratie. Scheelt een hoop typewerk én het voorkomt fouten. Nieuwe leden kunnen op dit aanmeldformulier ook notities plaatsen bij hun aanmelding. Je kunt deze notities vanaf nu ook exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Zo heb je álle notities van de nieuw aangemelde leden in één overzicht!

Trainingsoverzicht op je website

Staan al jullie trainingen ook in Sportlink Club? Dan zorgt Club.Website ervoor dat de planning van diezelfde trainingen ook automatisch zichtbaar zijn op jullie site. Wat is dan nieuw? Vanaf nu kun je alle trainingen van ‘vandaag’ automatisch op je site publiceren, want dat is wat bezoekers op de site graag willen weten.

Wedstrijdverslagen eerst even checken?

Met Club.Website kun je bezoekers van je website de mogelijkheid bieden een wedstrijdverslag toe te voegen. Maar als beheerder van de site, wil je wellicht eerst even het artikel controleren en beoordelen voordat ie zomaar op de site staat. Die mogelijkheid is er. Op ons intakeformulier van Club.Website kun je aangeven of je dit graag zelf in controle hebt. Heeft jouw vereniging al Club.Website en wil je wedstrijdverslagen eerst zelf even kunnen checken? Laat het ons dan weten door even te bellen (088-7700500) of een mailtje te sturen.

Updates 17 mei

Club.Basis - Voetbalteams inschrijven, het systeem helpt je!

Voor veel verenigingen geldt dat ze in de zomerperiode aan de slag gaan met het inschrijven van de teams. De teaminschrijvingen regel je in Sportlink Club. Zodra je hiermee aan de slag gaat, zul je merken dat er ook een aantal onderwerpen zijn die je móet invoeren. Een voorbeeld: zorg dat je aangeeft of een team graag wil deelnemen aan bekervoetbal. Fijn om te weten of je de teaminschrijvingen daadwerkelijk goed en volledig hebt ingevoerd. Het systeem helpt jou hierbij. Rood kruisje? Nog even doen. Groen vinkje? Goed gedaan! Voor de duidelijkheid hebben we de teksten achter de groene vinkjes en rode kruisjes iets aangepast.

Handige linkjes:

Club.Basis - Eén overzicht van alle notities uit je ledenadministratie

Je kunt in Sportlink Club bij je leden extra notities toevoegen. Handig om toe te passen voor voorbeeld de registratie van kledingmaten. Piet Hendriks heeft maat M, Peter Lukassen heeft maat L etc. etc. Wil je een uitdraai van al je ledengegevens maken mét daarbij ook die notities? Dat kan vanaf nu! Dan heb je naast alle ledengegevens ook alle kledingmaten van je leden in één overzicht. PS. Je kunt de notities natuurlijk gebruiken voor alles wat je wil, kledingmaat is slechts een voorbeeld.

Club.Contributie - Alle contributie-runs inzichtelijk

In Club.Contributie kun je op ieder moment terugzien welke contributie-runs er zijn gedraaid. Wij adviseren om zelf altijd een naam aan de run te geven. Op basis van de naam/aanduiding kun je namelijk herkennen welke run gedraaid is. Geef je geen eigen naam mee aan de run? Dan maken wij het met deze productupdate iets gemakkelijker voor je: aan iedere run wordt bij de naam automatisch de datum en het tijdstip van de run toegevoegd. Hierdoor herken je aan de naam, in het overzicht van al je runs, welke runs wanneer en op welk tijdstip zijn gedraaid.

Handige link:

Club.Vrijwilligers - Bepaal nu zelf wie herinneringsmails ontvangt

Honderden verenigingen delen het vrijwilligerswerk op de club in met behulp van Club.Vrijwilligers. En zoals we allemaal weten: onderdeel van het verdelen van vrijwilligerswerk, is dat je de vrijwilligers even moet helpen herinneren aan de vrijwilligerstaak die zij gaan doen. Het inplannen en versturen van die herinneringsmail regel je heel eenvoudig vanuit Club.Vrijwilligers. De wens van de clubs was om zelf te kunnen bepalen of de taakbeheerders wel/niet in de bcc staan voor het ontvangen van de herinneringsmails. Dát hebben we mogelijk gemaakt. Op het tabblad details van een taak heb je nu de mogelijkheid om per taakbeheerder in te stellen of de taakbeheerder een kopie (bcc) van de bevestigingsmail en of een kopie van de ingestelde herinneringsmailtjes als bcc wilt ontvangen.

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

Handige linkjes:

Voor voetbalclubs - Terugtrek en indelingsverzoeken

Wil je voor het komend seizoen teams terugtrekken of wil je een herindelingsverzoek bij de KNVB indienen? Dat regel je vanuit Sportlink! Zodra je een team gaat terugtrekken of een herindelingsverzoek gaat indienen, zie je vanaf nu dat de volgorde van de velden is gewijzigd. Maakt het voor jullie als gebruiker een stuk logischer. Extra voordeel: zo voorkomen we een foutmelding/ controle die met regelmaat voorkwam.

Handige link: