Speciaal voor de zwemvereniging is Sportlink Club uitgebreid. Bij de aanvraag van een startvergunning wordt gelijk een startnummer toegekend.

Als een lid uit wil komen in wedstrijden dan moet het lid over een startvergunning beschikken. Een aangevraagde startvergunning wordt elk jaar automatisch verlengd en per kalenderjaar berekend. Om een startvergunning aan te kunnen vragen moet het lid een van de volgende spelactiviteiten hebben:

• Zwemmen
  • Waterpolo
  • Synchroonzwemmen
  • Schoonspringen

Lees hier hoe u een spelactiviteit kunt toevoegen bij een lid:  Beheer sport- en spelactiviteiten.  Deze spelactiviteiten zijn bekend bij de bond en beschikbaar in Sportlink Club.

Voor een waterpolo startvergunning wordt geen waterpolo kaart meer aangemaakt. In de waterpolo app is een spelerspas beschikbaar die de scheidsrechter kan inzien en controleren op juistheid van de pasfoto.

Een  daglicentie  kan worden toegekend aan personen van 6 jaar en ouder. Personen die al een startvergunning hebben, hoeven en kunnen geen daglicentie aanvragen. Tevens moet de wedstrijddatum in de toekomst liggen.

Een daglicentie is niet aan te vragen voor waterpolo. Enkel voor zwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen.

Aanvragen startvergunning of daglicentie

Neem de volgende stappen om een  startvergunning  of  daglicentie  aan te vragen:

1. Zoek het betreffende lid op.  Meer informatie zie  Zoek leden en relaties  .
 2. Open het betreffende lid
3. Ga naar het tabblad  Diploma's en Passen

In het gedeelte passen kunt u een  startvergunning  of  daglicentie  toevoegen  .

4. Klik op

Het volgende scherm verschijnt:

5. Selecteer  Daglicentie  of  Startvergunning

Het volgende scherm verschijnt:

8. Klik op

De startvergunning, daglicentie is nu toegekend aan het betreffende lid en is direct bekend bij de KNZB.

Info:  U kunt alleen een startvergunning aanvragen zodra het lid een bijpassende Spelactiviteit heeft. Zie hiervoor de informatie aan  het begin van deze pagina

Afmelden startvergunning en verwijderen daglicentie

Wanneer een sporter geen actief lid meer is van de vereniging, moet de startvergunning afgemeld worden. Indien een vereniging een startvergunning niet wenst te verlengen, dan dient dit  vóór 31 december  op de hier beschreven wijze in Sportlink Club te worden verwerkt. Een afmelding kan op iedere gewenste datum In Sportlink Club worden doorgevoerd.

Wilt u een startvergunning of daglicentie intrekken, dan neemt u de volgende stappen in Sportlink Club:

1. Zoek het betreffende lid op.  Meer informatie zie  Zoek leden en relaties  .
 2. Open het betreffende lid
3. Ga naar het tabblad  Diploma's en passen

4. Selecteer de regel van de startvergunning of daglicentie die u wilt verwijderen

Info: Een daglicentie kan alleen afgemeld worden voorafgaand aan de geldigheid van de daglicentie.

5. Klik op

De volgende vraag verschijnt:

6. Kies  Ja
7. De startvergunning krijgt de status  ingetrokken,  de daglicentie wordt met deze handeling uit Sportlink Club verwijderd.