Zodra u bent ingelogd in de Official Portaal verschijnt het hoofdscherm. Vanuit dit scherm heeft u diverse mogelijkheden.

Het scherm is verdeeld in 5 onderdelen:

1. Activiteiten - Activiteiten/ Aanstellingen
    1. Af te handelen: Overzicht met activiteiten waarin de official actief is in de toekomst of activiteiten waarbij een official nog een bepaalde handeling moet verrichten (bijvoorbeeld het aanvullen van een beoordelingsrapport).
    2. Historie: Overzicht van alle wedstrijden waar je als official aangesteld bent geweest in het huidige en vorige seizoen.
    3. Rapporteur: Alleen bij rapporteurs staat in dit overzicht de aanstellingen waarbij de rapporteur een (assistent-) scheidsrechter beoordeelt. Rapporteurs kunnen het OP gebruiken voor het invullen van beoordelingsformulieren. (Beschikbaar voor KNVB, KNKV, KNZB)
    4. Opgeven verhinderingsdata: Verhinderingsdagen kunnen hier worden opgegeven. (Beschikbaar voor KNVB, KNKV, NHV, KNBSB en KNZB)
  2. Persoonlijk - Persoonlijk gegevens
    1. Mijn gegevens: Persoonlijke gegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres wijzig je in dit scherm.
    2. Mailbox: Dit scherm bevat de e-mail die de KNVB naar de wedstrijdofficials en KNVB officials verstuurd. (Alleen beschikbaar voor KNVB)
    3. Abonnementen: In dit scherm kun je voor alle abonnementen e-mailadressen instellen (doorstuuradressen) (Alleen beschikbaar voor KNVB)
  3. Informatie - Extra informatie
    1. Digitale Contactgegevens: Hier kan gezocht worden naar telefoonnummers en adressen van verenigingen en accommodaties.
    2. Competitiegegevens: Overzichten van wedstrijden die in deze klassen plaatsvinden. (Beschikbaar voor KNVB, KNKV, KNZB en NHV)
    3. Vergoedingen: Overzicht van de uitbetaalde vergoedingen en status van nog te betalen vergoedingen.
  4. Help
    1. Link naar de handleiding van het OP.
    2. Link naar de instructiefilms DWF. (Alleen KNVB)
    3. Link naar de handleiding van het DWF. (Alleen KNVB)
  5. Systeem - Inloggen systeem
    1. Wijzig wachtwoord: In dit scherm kan de official zijn/ haar wachtwoord wijzigen.
    2. Uitloggen: Via deze knop kan de official de applicatie verlaten.

Klik op de betreffende link voor de detail beschrijvingen van het onderdeel.