Nadat je één of meer trainingsschema('s) hebt aangemaakt kan je de dagen waarop er getraind gaat worden toevoegen aan het trainingsschema.Het toevoegen van trainingsdagen doe je per trainingsschema. Je kunt losse trainingen toevoegen aan het trainingsschema, maar je kunt ook trainingsreeksen toevoegen aan een trainingsschema. Het toevoegen van losse trainingen of een trainingsreeks is vergelijkbaar met de wijze waarop je afspraken in je privé agenda inplant met bijvoorbeeld Microsoft Outlook of de Google Agenda-functie.

Aanmaken losse training

Een losse training maak je aan in het onderdeel Trainingen in Wedstrijdzaken (Atletiekverenigingen: in Teams/Trainingsgroepen) in Sportlink Club. Het aanmaken van een losse training vindt op de volgende wijze plaats:

1. Maak eerst een trainingsschema aan

2. Dubbelklik op de dag en het tijdstip waarop de training plaatsvindt, er verschijnt nu een popup scherm met de eigenschappen van de training

Hier kan je aanvangstijd, eindtijd, locatie, kleedkamer en eventuele opmerkingen toevoegen.

Lees hier hoe je velden en kleedkamers beheert:

Hoe maak ik een trainingsreeks aan?

Voor ieder trainingsschema kan je de trainingen gaan inroosteren. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar menu Wedstrijdzaken (Teams/Trainingsgroepen) en kies voor Trainingen

2. Dubbelklik op het trainingsschema waaraan je een reeks met trainingen wilt toevoegen

Het rooster verschijnt in het scherm Trainingsschema

3. Dubbelklik op de dag en het tijdstip waarop de eerste training van de reeks plaatsvindt, er verschijnt nu een popup scherm met de eigenschappen van de trainingsreeks

4. Plaats het vinkje bij Herhalen

5. Geef aan wanneer de reeks begint en wanneer deze eindigt

Nu kun je door het rooster heen bladeren en alle trainingsdagen en tijden terugvinden.

Hoe bewerk ik een losse training?

Je kunt een losse training bewerken in het onderdeel Trainingen in Wedstrijdzaken (Atletiekverenigingen: in Teams/Trainingsgroepen) in Sportlink Club. Het bewerken van een losse training vindt op de volgende wijze plaats:

1. Ga naar menu Wedstrijdzaken (Teams/Trainingsgroepen) en kies voor Trainingen

2. Dubbelklik op het trainingsschema dat u wilt

3. In het scherm Trainingsschema dubbelklik je op de training in het rooster en klik je vervolgens op Bewerken in het scherm Afspraak/reeks bewerken

Hier kun je de te bewerken gegevens aanpassen.

Je kunt de training inkorten/verlengen in het rooster door er met de muis te klikken op de onderste rand en de muis naar boven (verkorten) of beneden (verlengen) te verplaatsen:

Je kunt de training verschuiven in het rooster door er met de muis op te klikken en de muis naar boven/onder/links/rechts te verplaatsen:

Je bewaart de wijzigingen met (Opslaan)

Hoe bewerk ik (losse trainingen in) een trainingsreeks ?

Je kunt een losse training of training in een reeks bewerken in het onderdeel Trainingen in Wedstrijdzaken (Atletiekverenigingen: in Teams/Trainingsgroepen) in Sportlink Club. Het bewerken van een training vindt op de volgende wijze plaats:

1. Ga naar menu Wedstrijdzaken (Teams/Trainingsgroepen) en kies voor Trainingen

2. Dubbelklik op het trainingsschema dat je wiltwijzigen

3. Dubbelklik in het scherm Trainingsschema op de training in het rooster en pas de te wijzigen gegevens aan

4. Na klikken op Toepassen verschijnt het scherm Terugkerende afspraak bewerken

5. Geef aan welke trainingen moeten worden aangepast en klik op Toepassen

Hoe verwijder ik een losse training?

Je kunt een losse training verwijderen in het onderdeel Trainingen in Wedstrijdzaken (Atletiekverenigingen: in Teams/Trainingsgroepen) in Sportlink Club. Het verwijderen van een losse training vindt op de volgende wijze plaats:

1. Ga naar menu Wedstrijdzaken (Teams/Trainingsgroepen) en kies voor Trainingen

2. Dubbelklik op het trainingsschema dat je wilt wijzigen

3. Dubbelklik in het scherm Trainingsschema op de training in het rooster en klik op Verwijderen in het scherm Afspraak/reeks bewerken

4. Na klikken op Verwijderen verschijnt het scherm Verwijder afspraak / reeks?

'5. Klik op Ja om de training te verwijderen

Hoe verwijder ik ( losse trainingen in) een trainingsreeks ?

Je kunt een training in een reeks verwijderen in het onderdeel Trainingen in Wedstrijdzaken (Atletiekverenigingen: in Teams/Trainingsgroepen) in Sportlink Club. Het verwijderen van een training in een reeks vindt op de volgende wijze plaats:

1. Ga naar menu Wedstrijdzaken (Teams/Trainingsgroepen) en kies voor Trainingen

2. Dubbelklik op het trainingsschema dat je wilt wijzigen

3. Dubbelklik in het scherm Trainingsschema op de training in het rooster en klik op Verwijderen in het scherm Afspraak/reeks bewerken

4. Na klikken op Verwijderen verschijnt het scherm Terugkerende afspraak verwijderen

5. Geef aan welke trainingen moeten worden verwijderd en klik op Toepassen