Sportlink verwerkt jouw gegevens als verwerker in opdracht van de desbetreffende sportbond of vereniging waarbij je je hebt aangemeld. In het kader van deze verwerkingen waarborgt en respecteert Sportlink jouw privacy, onder andere door naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming en van toepassing zijnde gedragscodes.

Privacy niveaus

Een privacy niveau is persoonlijk. Het privacy niveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden. Elk individu heeft een eigen persoonlijk privacy niveau.

Personen die gebruik maken van de Voetbal.nl app of de KNVB Wedstrijdzaken app hebben de keuze uit 3 niveaus: Afgeschermd, Normaal en Beperkt.

Personen die gebruik maken van de apps van Sportlink (Basketball.nl (NBB), Waterpolo (KNZB), KNKV, KNBSB Competitie, HandbalNL (NHV), Hockey Belgium (KBHB))  hebben de keuze uit 4 niveaus: Afgeschermd, Normaal,  Beperkt en Open

• Afgeschermd. Met dit privacy niveau worden personen als Afgeschermd getoond. Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier. Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren worden zijn beschikbaar voor de gebruiker.
  • Normaal. Met dit privacy niveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen.
  • Beperkt. Met dit privacy niveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen.
  • Open: Met dit privacy niveau zijn je naam en foto zichtbaar en worden extra gegevens weergegeven in andere Sportlink producten zoals  Club.Website.

In de detailuitwerking per product is (per functie) uitgewerkt welke invloed het privacy niveau heeft op hetgeen er in de app van deze persoon zichtbaar is.

Producten

De instelling van jouw privacy niveau heeft invloed op verschillende producten. Voor meer informatie over de impact van het privacy niveau in een specifiek product vind je hieronder enkele links naar een meer gedetailleerde beschrijving.

Privacy instelling aanpassen

Je kunt jouw privacy instelling aanpassen via de app(s).

Zelf wijzigen in de app (KNVB Wedstrijdzaken, Voetbal.nl of in de apps van Sportlink)

In de app kan je onder persoonlijke instellingen je privacy niveau op elk moment wijzigen. Hiervoor dient de app op je mobiele telefoon geïnstalleerd te zijn.