Sportlink Club biedt de mogelijkheid om bondsteams en spelersopgaven in te richten. Hiermee kunnen spelers worden toegevoegd aan bondsteams.

Spelers toevoegen

Om de spelers aan een team toe te voegen neem je de volgende stappen:

1. Ga naar het menu Wedstrijdzaken

2. Kies voor Teams

Het scherm "Teams" wordt nu getoond. Het scherm is opgedeeld in Bondsteams en Lokale Teams .

Op het tabblad Bondsteams staan de teams van jouw vereniging vermeld die zijn ingedeeld bij de bond.

3. Dubbelklik op de regel van het team voor de details

Het volgende scherm wordt getoond.

Op het detailscherm staan de volgende gegevens:

• Teamdetails
  • Competitiegegevens
  • Spelers, Bondsdeelnemers en Lokale deelnemers

Op het tabblad Spelers staan de bondsleden die de juiste leeftijdscategorie hebben om in dit team te mogen spelen.

Let op:

Een team heeft geen eigen leeftijdscategorie. De leeftijdscategorie van het team wordt afgeleid van de competities waarin het team uitkomt.

Als je het vinkje weghaalt bij "Verberg andere leeftijdscategorieën en dispensatie spelers?" verschijnen alle spelers in de lijst. Dus ook de leden die niet speelgerechtigd zijn voor dit team. Voor meer informatie over de speelgerechtigheidsregels verwijzen wij je naar de bond.

Neem onderstaande stappen om spelers toe te voegen of te verwijderen.

4. Selecteer in de linkerkolom de speler die u toe wilt voegen

Tip:

Houd de CTRL-toets ingedrukt om meerdere spelers tegelijk te selecteren.

5. Klik op

De speler is nu toegevoegd aan het bondsteam. Vergeet niet na het toevoegen van de spelers aan het bondsteam op Opslaan (de diskette) te klikken.

Ingedeelde spelers ook direct in de app publiceren?

Dat kan! Je kunt er voor ieder team, waar spelers aan zijn toegevoegd, met één druk op de knop voor zorgen dat ook in de app voor iedereen te zien is in welk team spelers zijn ingedeeld. Dit geeft direct duidelijkheid naar alle spelers en fans en dat is in aanloop naar het nieuwe seizoen wel prettig. En het scheelt een hoop vragen richting de clubs als 'In welk team zit ik' en 'Wie zitten bij mij in het team'. Op deze pagina  lees je hoe je de ingedeelde spelers in de app kunt publiceren.

Spelers verwijderen

Om spelers te verwijderen neem je de volgende stappen:

1. Selecteer in de rechterkolom de speler die u wilt verwijderen

2. Klik op

De speler is nu uit het bondsteam verwijderd. Ook hier geldt weer: vergeet niet op Opslaan (blauwe diskette) te klikken.

Opslaan

1. Klik op

Let op:

Ben je vergeten om de wijzigingen op te slaan? Dan verschijnt de onderstaande melding.

Zodra de wijzigingen opgeslagen zijn, zijn de spelers ook zichtbaar op het tabblad "Bondsdeelnemers". Spelers die via het tabblad "Spelers" zijn toegevoegd worden automatisch op het wedstrijdformulier getoond. Indien dit niet gewenst is kan dit op het tabblad "Bondsdeelnemers" worden aangepast. Voor meer informatie hierover, lees de pagina Bondsdeelnemers.